Mitä tänään kokattaisiin? Lasagnea!

Moikkaloikka!

Sorge, et tulee näin kamalan myöhään! Menin aamulla kuudeksi töihin, enkä sitten ennättänyt eilen illalla enää töiden jälkeen tekemään mitään etukäteen, joten nyt vasta tulee teille tälle illalle ruokaehdotus. Ehkä voitte tehdä tätä huomenna?

Mä en ole mikään järin suuri lasagnen ystävä, mun mielestä siinä on ehkä vähän liikaa hommaa siihen lopputulokseen nähden, mut välillä se kyllä maistuu! Ja nyt just oli sit sellainen väli! Eli tehtiin hernelasagnea.

Minkä tahansa valmiin lasagnereseptin voi muuten vegaanistaa todella helposti: vaihtaa vaan silputtujen eläinten tilalle kasviksia, vaikka soijarouhetta, soijasuikaleita (molemmat tietenkin turvotettuina ja maustettuina), lehmäntissimaidon vaihtamalla melkeinpä mihinkä tahansa kasvimaitoon (ehkä joku makeuttamaton versio toimis tässä parhaiten) ja lehmäntissimaidosta tehdyn juuston soijajuustoon. Siinä se! Ei ollut vaikeeta!

(pahoittelut, että toi kuva on mitä on, en muistanut kuvata ruokaa suoraan uunista, lämpimänä, vaan vasta ruokailun jälkeen jäljelle jääneestä vuoasta otin kuvia. En tiedä miten lasagnesta sais kauniin. Älkää antako sen häiritä.)

17252187395_3d71adcfb6_k

(mä vielä viskoin tuohon pintaan jotain C:n tekemää pähkinä”juusto”rouhetta, siksi se on röpelöinen)

Nyt kuitenkin vuoro Tuplahernelasagnelle, vähän muunneltu ohje Kasvisseikkailu -kirjasta.

Hernekastike:

n. 7 dl (kuka oikeesti mittaa? En minä ainakaan!) keitettyjä herneitä

1 tölkki tomaattimurskaa

1 pieni purkki tomaattipyreetä

1 kasvisliemikuutio

1 pussi pakasteherneitä

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

basilikaa, timjamia, oreganoa

Juustokastike:

3 rkl rypsiöljyä

1 dl grahanjauhoja

1 l kauramaitoa

1 kiekko soijajuustoa

0,5 dl oluthiivahiutaleita

1 tl suolaa

Lisäksi: 350-500 g täysjyvälasagnelevyjä

Nakkaa kattilaan herneet ja tomaattimurska ja -pyree. Murenna sekaan kasvisliemikuutio. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää pakasteherneet ja mausteet. Ota lämpö pois, mutta jätä kastike levylle tekeytymään.

Valmista juustokastike: Kuumenna öljy kattilassa ja sekoita siihen jauhot, kiehauta. Kaada sekaan maito samalla voimakkaasti sekoittaen, kuumenna kunnes kastike sakenee, varo polttamasta pohjaan. Raasta tai paloittele soijajuusto pieniksi paloiksi ja sekoita kastikkeeseen. Kun juusto on sulanut lisää vielä oluthiivahiutaleet ja suola. Sekoita.

Voitele laakea uunivuoka kauttaaltaan Sinisellä Keijulla, tai öljyllä. Kaada vuoan pohjalle ohuelti juustokastiketta ja lado sen päälle kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastiketta ja sen päälle hernekastiketta. Lado niiden päälle kerros lasagnelevyjä ja jatka kokoamista kastikkeita ja levyjä vuorottelemalla niin, että viimeiseksi tulee kerros juustokastiketta.

Laita koko komeus uuniin ja pane uuni samalla lämpiämään 200 asteeseen. Kypsennä 45 minuuttia, sammuta uuni ja anna kypsyä jälkilämmössä vielä 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna seisahtaa 15 minuuttia. Jos käytät jo valmiiksi lämmintä uunia (tai sinulla mokomalla on kiertoilmauuni!) niin kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia, ota vuoka uunista ja anna tekeytyä 15 min. ennen tarjoilua.

Ja tosiaan, herneiden tilalla voit vallan mainiosti käyttää valmiiksi turvotettua soijarouhetta. Tai lähteä kunnolla kikkailemaan, ja kokeilla erilaisia kasviksia ja vaikka auringonkukansiemeniä!

Hyvää ruokahalua!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s