Tiistaina tähtäimessä: Top 3 suklaat

Te ette usko millaisia ponnisteluita ja uhrauksia tämän blogin ylläpito välillä vaatii! Ämpärikaupalla kyyneleitä ja hikeä, ja ihan kuulkaa teitä ja eläimiä varten olen kaiken tämän valmis tekemään. Kuten nyt vaikka tämä tämänpäiväinen suklaatesti.

IMG_1959

Olen valinnut pitkällisen testauksen tuloksena kolme parasta Suomessa myytävää suklaata: Vegon, White Nougat Crispin  ja Nirwana Veganin. Kahta ensimmäistä saa Ekolosta ja viimeisintä Ruohonjuuresta. (nämä kaikki ovat ns. herkuttelusuklaita, itse en raaskisi niistä mitään käyttää leipomiseen. Leivontaan sopii paremmin jokin Reilun Kaupan tumma suklaa. Ehkä niistä joskus myöhemmin, jahka mahdun taas entisiin vaatteisiini.)

Näistä paras, siis Suomen paras suklaa, on Vego. Eikä ihan pelkästään makunsa puolesta, myös Vegon hillitön koko vaikuttaa lopputulokseen. Yksi pala Vegoa painaa kiitettävät 30 grammaa!! 😀 Patukka painaa 150 grammaa, ja siinä on viisi palaa.

Vegon raaka-aineet: ruokosokeri*, kokonaiset hasselpähkinät*, kaakaomassa*, hasselpähkinätahna*, kaakaovoi* soijalesitiini, vaniljauute*.

* Luomua. Lisäksi sokeri, kaakao ja vanilja ovat Reilun Kaupan. Melko reilu nautinto siis!

Suomen toiseksi paras suklaa on ichoc:in Nougat-Hasselkrokantti valkosuklaa (eli ei edes oikeasti suklaa, mutta ihan sama.) Tämä riisimaitopohjainen suklaa on todella makeaa, mutta siltikin niin maukasta, ettei ylimakeus haittaa. Tässä palat ovat pienen pieniä, mutta niitä on sitäkin enemmän! Yksi pala painaa n. 3,3 grammaa, levyn painaessa 80 grammaa. Ainesosat: raakaruokosokeri*, hasselpähkinätahna*, kaakaovoi*, riisimaitojauhe*, hasselpähkinärouhe(raakaruokosokeri, hasselpähkinä, maissiglugoosi, karamellisiirappi)*, vanilja*.

* Luomua.

Ja kolmanneksi paras Suomessa myytävä suklaa on Rapunzelin (kiitos tästä muuten lukijalle, joka suositteli kokeilemaan!) Nirwana Vegan. Myös riisimaitopohjainen, ja melko lailla makea tämäkin. Yhden palan paino on n. 6,6 grammaa, ja koko levy taas painaa 100 grammaa. Paljon herkullista syötävää! Ainesosat: raakaruokosokeri*, hasselpähkinä*, kaakaovoi*, kaakaomassa*, riisisiirappijauho*, kaakaojauhe* soijalesitiini* ja bourbon vanilja*.

*Luomua. Siis kaikki ainekset. Ja iso osa kestävän kehityksen Hand in Hand projektista. Reilua siis tämän syöpöttely!

Huomasin tätä testiä tehdessäni, että jos suklaata syö yhdellä istumalla paljon, siitä voi tulla vähän huono olo. Eli muistakaa kohtuus myös suklaan syönnissä!

IMG_1960

Vego, Nirwana Vegan ja Nougat-Hasselkrokantti valkosuklaa. Noms.

Herkullista tiistaita!

xoxo,

Raisa

(mun on ihan pakko kertoa, et olen miettinyt tän postauksen tekemistä jo pitkään, ja aina mielessäni kuvittelin, et ottaisin kuvan myös paljaasta reidestä, tai peitetystä takapuolesta, et tältä se suklaa näyttää lopullisessa sijoituspaikassaan. Mut emmä kehtaa. Mut ihan kiva idea.)

2 thoughts on “Tiistaina tähtäimessä: Top 3 suklaat

  1. Pingback: Tiistaina tähtäimessä: Kesän pelastus! | PINKKIS of Finland

  2. Pingback: Torstai Toivoa Täynnä! | PINKKIS of Finland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s