Tiistaina Tähtäimessä: Heluna

Moikkis!

Pahoitteluni eilisestä blogihiljaisuudesta! Pitääkö selitellä? Kiire, töissä ja kaikkialla. Oikeasti.

Tänään onneksi vapaapäivä, olen todella sen tarpeessa. Olo on jopa vähän krapulainen. Ei siis johdu alkoholista, vaan väsymyksestä. No, tänään kerään voimia, ja huomenna kanssa! Ihanaa! Molemmille päiville kyllä menoja, mutta ihan mukavia sellaisia.

Asiaan. Heluna. Meidän kaikkien vegaanien oma Heluna! Heluna on siis vegaaninen pikkupuoti, sekä netissä että ihan fyysisesti Helsingin *vegaanikeskittymässä, eli Kalliossa. Heluna on ennen kaikkea vegaanisten kenkien myymälä, mutta on siellä paljon, Paljon! kaikkea muutakin, kuten esim. tämä ihana laukku!, meikkejä, huulirasvoja ja herkkuja (hahah! Älkää avatko tuota viimeistä linkkiä! Melko suppea valikoima nettikaupassa! Paikan päällä paljon enemmän!) Helunasta voit ostaa myös Pinkkis pussukoita! 😀

16789700447_0f5e489f3f_k

Minä olen Helunan suhteen hyvin suojeleva ja tämä “arvosteluni” on melkolailla puolueellinen. (Minä toivon, että kaikki blogiani lukevat ihmiset menisivät heti tämän luettuaan Helunanettiin tai Heluna Shoppiin ostoksille, ja ostaisivat itsensä kipeäksi. Ihan vaan, jotta paikka menestyisi. Ja tokihan se menestyy, on menestynyt jo vuosia. Kiitos meidän välittävien kuluttajien! ❤ )

Heluna sijaitsee siis Helsingissä, Kalliossa. Torkkelinkatu 3 C on tarkka osoite, aukioloajat

  • ma 11-17
  • ti 11-17
  • ke 11-17
  • to 11-17
  • la 10-14

Minulle ainakin melko haasteelliset, ja olen samaa kuullut muualtakin. Että sinne on vaikea mennä, kun se on aina kiinni. Se on siis kiinni silloin kun työssäkäyvät pääsevät töistä. (vaikkakaan omat työaikani eivät noudata peruskaavaa ollenkaan.)

Liike itsessään on pieni, ja keskellä liikettä on sohva viemässä valtavasti tilaa. Sohva on tietenkin kätevä kenkiä sovitettaessa ja mikäli liikkeeseen tulee hengailemaan myyjättärien kanssa, mutta muutoin se on kyllä vähän liian iso niin pieneen tilaan. Mutta ehkä sillä halutaan viestiä, että tänne sopii tulla myös keskustelemaan vegaaniasioista, ja ylipäätään viihtymään. Sohvapöydällä on veganismi isosti edustettuna esitteiden muodossa.

16971112256_a5f024fd40_k

Koostaan johtuen, ja siitä sohvasta, myymälä on melko lailla ahdas, mutta valoisa, ja tavarat ovat siististi esillä. Ja tosiaan, kaikki tuotteet ovat vegaanisia. On ihanaa, kun joku toinen on tehnyt sen ainesosien lukemisen puolestasi. Sinä voit keskittyä vaan shoppailuun! 😀

16997071925_c0edad3fd8_k

Jos pitäisi plussia ja miinuksia listata niin se lista näyttäisi tältä:

+ sijainti, ja nettikauppa

+ hyvä valikoima liiketilan kokoon nahden

+ hintataso

+ tuotteiden vegaanisuus

+ tuotteiden eettisyys ja ekologisuus (kengät tehdään Euroopassa, paljon kotimaisia tuotteita, reilua suklaata, ekologisia pesuaineita, jne.)

+ myymälän valoisuus

+ ihanat myyjät

+ Helunasta saa 5 % alennusta Animalian jäsenkortilla! Jee!

16809605800_b10d5e077d_k

– aukioloajat

– myymälän ahtaus ja “hippimäisyys”

– uutuuksia tulee liian harvoin, siis toivoisin, että tulisi useammin jotain uutta, niin että Helunaan ei aina menisi ostamaan vaan jotain tiettyä, vaan että olisi jotain jännitettä, et mitä sinne nyt on tullut. (tykkään uutuuksista.)

Siinäpä se. Oon ihan oikeesti todella huono tekemään arvosteluita,en vaan jaksa kirjoittaa jonkun kaavan mukaan, kaavan, jota arvostelujen tulisi noudattaa. Minä tykkään Helunasta, ja toivon sinunkin tykkäävän! Eikö se riitä?

Huomiseen!

* vegaanilla on Kalliossa hyvä olla. Kalliosta saa vegaanista pizzaa, vegaanisia ruoka-annoksia tarjoavia ravintoloita on useita sekä itämaisia elintarvikkeita että ekotuotteita myyviä pikkukauppoja on paljon. (Kalliossa on myös paljon spurguja ja kaikenmaailman ihmehamppeja. Näistä vegaani ei ehkä niin välitä.)

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s