Torstai toivottomuutta täynnä?

Välillä meillä eläintenystävillä voi mieli mustua ja tulevaisuus näyttää toivottomalta. Mitä siis eläinten oikeuksiin tulee. Ja nykyhetki se nyt ainakin on ihan täysin toivoton. Muuten, tähän kohtaan pieni oman kilven kiillotus, ja hieno video teille kaikille, erityisesti sekasyöjille, katsottavaksi. Emily Bite Size Veganista, josta olenkin jo jonkin aikaa sitten tehnyt oman postauksen teki videon: Mitä vegaanit näkevät, johon minä reippaana tein suomenkielisen tekstityksen, jotta videon jakaminen sukulaisille ja perheenjäsenille ja kavereille olisi helpompaa. Tekstityksen saa käyttöön ensin valitsemalla CC:stä englanninkielisen tekstityksen ja sen jälkeen vierestä rataksen kuvaa klikkaamalla ja sieltä valikosta Finnish valitsemalla. Tämä on ensimmäinen suomennokseni ikinä, ja mielestäni suoriuduin kyllä tehtävästä ihan kiitettävästi. Tämä siis se kilven kiillotus. Tällä hetkellä puuhastelen tatuointivideon suomennoksen parissa, mutta se on turkasen hidasta! Valmistunee kuitenkin tänään.

Niin, takaisin siihen toivottomuuteen. Jota ehkä ylläolevan videon jakaminen saattaa lievittää. Kokeileppa!

Mutta ollaan nyt kuitenkin hetki vielä ihan maassa. Sillä sitä vegaanit, tietäessään eläintuotannosta sen mitä tietävät, aika usein ovat. Toivottomuus saattaa välillä olla todella kaiken nielevää. Ja ihan aikuisten oikeasti juuri niin hirveää, ja varmasti kymmenen kertaa siihen päälle, eläinten “elämä” tehotuotantolaitoksissa ja  laboratorioissa ja eläintarhoissa ja turkistarhoilla on. Että kyllä meillä aihetta siihen jäytävään ahdistukseen on. Mutta aiheen lisäksi meillä on myös velvollisuus, ihmisiä kun olemme, toimia. Tehdä jotain. Niin eläinten, kun oman itsemmekin vuoksi. Varmasti iso osa tästä tekemisestä on verrattavissa vaikka työkkärin järjestämiin itsensäaktivoimiskursseihin, että työttömät saavat ensinnäkin jotain tekemistä ja toisekseen tunteen siitä, että homma on hallinnassa, kunhan tarpeeksi käyn näitä kursseja ja seuraan luentoja hyvästä työnhausta niin kyllä se työpaikan ovi aukeaa minullekin. Eikä siinäkään ole mitään väärää, sillä toivoa on oltava. Miksi tehdä yhtään mitään jos ei ole toivoa muutoksesta? Ja jos me ei tehdä yhtään mitään niin eläinten asema ei tule ikinä paranemaan. Pekka Haavisto sano repussani olevassa rintamerkissä, että maailma muuttuu kun sitä muutetaan. Se on mielestäni hienosti sanottu. Ja minä sanon, että maailma pelastuu, kun sitä pelastetaan.

live-in-peace

Mä en tiedä mistä johtuu, mutta mulla on tällä hetkellä hyvin voimakkaasti sellainen olo, että kyllä tää tästä. Maailma tulee muuttumaan, eläimet tulevat saamaan elämänsä itselleen, samalla tavoin kun tummaihoiset saivat omansa aikoinaan. Eikö niin? Siis pakkohan näin on käydä. Ei tälläinen mielipuolinen meno voi jatkua enää kauan. Ja sitten menen ruokakauppaan ja tuntuu kun joku olisi lyönyt minusta ilmat pihalle. Vittu, ei mikään tule muuttumaan. Lehmiltä tullaan aina viemään vasikat, pienet poikapossut kastroidaan ilman kivunlivitystä, sikalan työntekijöiden toimesta, kanat katkovat koipiaan raskaan ruhonsa alla, kaneilla testaan haitallisia kemikaaleja, ne kun ei eritä kyynelnestettä, joka huuhtois ne ärsyttävät aineet silmistä pois, härkiä tuikataan tuleen, koska se on hauskaa, lampaiden takapuoli arpeutetaan leikkaamalla osa ihoa pois, ja tietenkin ilman kivunlievitystä ja kaikki tämä on meidän mielestä ihan ok. Kun ei me voida ilmankaan olla, eihän? Liha ja maitotaloustuotteet ja kaikki se nyt vaan kuuluu asiaan.

thanksgiving

Niin, siis katos taas punainen lanka tästä postauksesta. Mä vaan halusin sanoa, että jos olet vegaani, niin älä vaivu epätoivoon ja lamaannut, vaan toimi. Tee jotain! Jaa flyereitä, käännä eläinten oikeuksia ajavien ihmisten videoita suomeksi, kirjoita aiheesta blogiin, lehtien yleisönosastopalstoille, mene mukaan eläintensuojelujärjestöjen toimintaan, allekirjoita addresseja, lahjoita rahaa, lahjoita aikaa, kerää nimiä, järjestä vegaanisia kokkausiltoja, mitä vaan, kunhan teet jotain! Ja jos et ole vielä vegaani, niin älä synkisty! Juuri NYT on oiva hetki siihen ryhtyä! Jos tarvitset muutoksessa apua, niin esim. Vegaaniliitto varmasti auttaa mielellään, ja Oikeutta Eläimille järjestöltä voit tilata Kasvissyöjän info-paketin! Elämäsi paras päätös on juuri tässä! Sillä Sinun valinnoillasi on merkitystä, niin hyvässä kuin pahassakin!

8af4b02e-df51-4b65-89bc-55e79e96c4ad_profile

Siitä ahdistuksesta ja voimattomuudesta vielä. Se varmasti iskee eri ihmisillä eri tavalla ja eri voimakkuuksilla, toiset on herkempiä, eikä siinäkään ole mitään väärää. Ainoa väärä on siinä, miten me kohdellaan eläimiä. Seuraavan kerran kun nämä asiat vaivaa, niin koita käyttää sitä ahdistusta voimana tehdä jotain hyvää. Tilaa vaikka vegaaninen t-paita ja mene kuntosalille se päällä näyttämään, kuinka porkkananpurijoissa on potkua! (äh! Menin etsimään linkitettävää t-paitaa ja nyt olen tilaamassa herkkuja Saksasta!) Parasta lopettaa tähän.

prodigal-farms-30

Kuulisin mielelläni mitä sinä teet kun eniten ahdistaa?

Toiveikasta torstaita! Käykää vaikka katsomassa tämä ihana video!

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Torstai toivottomuutta täynnä?

 1. Itse olen tuore vegaani, vasta tässä kuukauden päivät opeteltu. Tänä aikana itsellä on kasvava ahdistus kyllä tullut siitä miten välinpitämättömiä ihmiset ovat. En syytä ketään, koska itsekin kuuluin joskus henkilöihin, jotka halusivat elää valheessa. Kun omat silmät ovat nyt auki, niin lasken itseni hyvin onnelliseksi ihmiseksi vaikka totuus nyt kirveleekin kuin suola haavassa. Ajattelin aktivoitua tässä ja aloittaa myös lähitulevaisuudessa oman blogin, joka käsittelisi juurikin näitä eläinasioita. Ainakin voisi auttaa ehkä jakamaan sitä tietoa, jota itse olen jo saanut. Earthlings oli itselleni se viimeinen isku, että silmät avautuivat, mutta kyllä sullekin pinkkis kuuluu iso kiitos tästä:)! Kiitos paljon siis, että kirjoitat tärkeistä asioista ja olet niin mielenkiintoinen henkilö, että löysin tämän blogin!<3

  • ❤ ❤ ❤ Ehkä ihanin kommentti ikinä! ❤ ❤ Tiiätkö, oon meinannut tehdä postauksen tuoreista vegaaneista, siitä kuinka maailman parhaita ne on, kuinka mahdottoman tärkeitä ne (he, siis te!) on (olette), mutten ole ainakaan vielä osannut pukea sitä sanoiksi, siis sitä mitä haluaisin sanoa. Pari "koevedosta" on jo olemassa, mutten vaan saa niitä työstettyä postauskuntoon. Mutta siis sulle sanon, että aivan mahtavan ihanaa, että olet olemassa ja että olet "avannut silmäsi"! Ihan oikeesti, tää on just sitä parasta lääkettä siihen toivottomuuteen. Ja tää on just se, mihin olen nyt tällä tuoreella, aktiivisella bloggaamisellani pyrkinyt – se, että sitä lukis muutkin kuin "paatuneet" vegaanit ja joku vois saada täältä kimmokkeita omaan muutokseen. Ihan parasta! 😀
   Voi video, KIITOS! Jatka samaa hienoa rataa, alkuun saattaa kaikki uudet asiat vaatia paljonkin opettelua, mutta olet todellakin oikealla tiellä ja jos ikinä tarviit mitään apua, vaikka mistä löytää vegaanisia ravintoloita taikka miten pärjätä sekasyöjien juhlissa tms. mitä vaan niin voit vapaasti ottaa yhteyttä!
   xoxo,
   Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s