Tiistaina tähtäimessä: Suomen Parhaat Hedelmäkarkit

Hyvät lukijat!

Olen tehnyt sen taas, olen uhrannut itseni, vapaa-aikani, terveyteni ja osittain jopa perheeni saadakseni teille tänne asiallista sisältöä. Eilen illalla, pitkän työpäivän jälkeen, muun Suomen jo pikkuhiljaa valmistautuessa untenmaille sukelsin minä, urhea ja väsymätön bloggaajanne, markettien kirkkaiden valojen ja kovaäänisten kuulutusten maailmaan ja ostin, niin ostin! omilla rahoillani, rahoilla, jotka olen kovalla työllä ja raadannalla ansainnut, niillä rahoilla minä ostin testattavaksi neljä pussia hedelmäkaramelleja!

Hallelujah!

Hallelujah! Hallelujah!

Hallelujahhhhh!

No, kylläpäs taas innostuin. Tänään siis vuorossa hedelmäkarkkitestausta. Vielä vuosi sitten, ellei jopa niin, että vielä puoli vuotta sitten tämän testin olisi joutunut tekemään eko- ja terveyskauppojen harmahtavilla, kovilla, kumimaisilla ja ennen kaikkea mauttomilla nalle”karkeilla” ja colapulloilla. Ja ah! merkkareilla! Voi pojat! Oikeesti, ei ne merkkarit edes ole mitenkään hyviä, mut kun ne tuli ja osoittautuivat vegaanisiksi, niin koko vegesuomi oli ihan intoa piukassa! Meillä on mainstream karkkeja! Jee! Eläköön eläimet, meillä on merkkarit! Uh. Aika kauan niitäkin sai vatkata käsissään, että niistä sai pehmeitä. Mutta toisin on tilanne tänään! Nyt saa synttäripöytään vegaanilapset muutakin kuin tummaa suklaata ja lakua – sillä nyt Suomestakin saa asiallisia eläinystävällisiä pehmeitä hedelmäkarkkeja ihan perusruokakaupoista!

Ja nämä ihanuudet minä laitoin eilen illalla perheeni kanssa testiin!

17359955918_0b888fd182_k

Kyseessä on siis tietenkin Fazerin Tutti Frutti sarjan Juizy Apples ja Juizy Oranges, sekä Cloettan Goody Good Stuff Koala Gummy Bears ja Sour Mix Match.

17360162720_84626398df_k

Illalla oli niin hämärää, etten saanut pusseista avaamattomina kunnon kuvia (ja sitä paitsi unohdin ottaa!), joten tässä pöljät kuvat niistä avattuina ja tyhjennettyinä.

Kaikki neljä pussia on ostettu Jumbon Citymarketista, mutta ihan armasti ainakin noita Fazerin pusseja saa ihan kaikkialta. Hintaa oli Tutti Fruteilla (150 g/pussi) 1,55 € ja Goody Good Stuffeilla (100 g/pussi) 1,59 €. Vähän käyttökohteesta riippuen tykkään kovasti tuosta pienestä pussista. Itse en yleensä pysty lopettamaan tosiherkun syöntiä ennen kuin pussin pohja tulee vastaan, ja erityisesti tälläisiä karkkeja syödessä on tärkeää, että se pohja tulee aika pian näkyviin, siis pienen kokonsa johdosta, sillä mulle tulee karkeista herkästi huono olo. Siis just tälläisistä sokerihötökarkeista. Mut sit taas juhlapöytään nuo Fazerin isommat pussit ovat kyllä riittoisammat.

Mä en jaksa vaivata teitä, enkä itseäni, karkkien ainesosilla. Tärkeintä, että ne on 100% eläinystävällisiä, ja makeita. Molemmat näin äkkiseltään näyttää olevat aika fiksuista aineksista tehtyjä, kuten vaikka sokerista, glukoosisiirapista ja nokkosesta. Eikös tämä riitä?

Ja sitten itse asiaan! Eli tuotteiden testaukseen! Uhkailemalla, kiristämällä ja lahjomalla sain perheeni mukaan tähän ikävään tehtävään.

16927407863_1c0f286833_k

Juizy Oranges, Sour Mix Match, Juizy Apples ja Koala Gummy Bears

Saimme jokainen muutaman karkin kutakin laatua, ja näistä sitten tutkimme hajua, ulkomuotoa, suutuntumaa ja lopulta makua.

Hajusta sanottakoon, että nämä karkit eivät haise. Yhtään. Minulla oli nallekarkki suorastaan sieraimessa, ennen kun sain siitä irti yhtä ainuttakaan hajumolekyyliä. Ja se olikin sitten ainoa, josta sitä irtosi. Nämä eivät siis tuoksu, taikka haise. Ainoastaan nallekarkista saattaa jonkinlaista tuoksua saada.

Ulkonäkö. Hassua, mutta kyllä tälläkin on merkitystä. Tulimme siihen lopputulokseen, että nallekarkit hävisivät tässä sarjassa, ja Sour Mix Match kiri voittoon.

Suutuntumasta olimme yksimielisiä, sekä voittajasta, että häviäjästä. Nallekarkit hävisivät tässäkin kohtaa, olivat sitkeimpiä. Ja voittajaksi valitsimme Sour Mix Matchin. Jossa oli sopivasti kaikkea. Sitkoa ja lohkeavuutta, jne.

17361404809_3a4bd1d144_k

Lopulta vielä se tärkein, eli makutesti. Voittajan valinta ei ollut laisinkaan helppoa, jouduimme tekemään useita kokeita, ennen kuin saatoimme valita parhaimman Suomalaisen hedelmäkarkin. Häviäjän valinnassa ei ollut vaikeuksia, olimme siitä yksimielisiä, emmekä kaivanneet juurikaan vahvistuskierroksia sen toteamiseksi: Sorry vaan koalat, te nyt vaan ette maistuneet tarpeeksi hyville! (siltikin! parhaita nallekarkkeja, joita Suomesta saa, mennen tullen voittaa kaikki ne aikaisemmat ekokauppojen hedelmänallet.) Nallekarkkeja lukuunottamatta makutestissä ääniä saivat kaikki karkit, voittajaksi kuitenkin päätyi Juizy Oranges hedelmäisen raikkaalla maullaan. Oma suosikkini oli Sour Mix Match.

17547771735_36cc540d6f_k

Joten tokihan sen valitsen koko kilpailun voittajaksikin! Minun blogi, minun päätös! Onneksi olkoon Goody Good Stuffin Sour Mix Match! Sinut on nyt valittu virallisesti Suomen Parhaaksi Hedelmäkarkiksi!! 😀

(useinhan pehmeissä hedelmäkarkeissa on liivatetta, E120 väriainetta sekä mehiläisvahaa, jotka tekevät niistä epävegaanisia)

Makeaa tiistaita!

xoxo,

Raisa

5 thoughts on “Tiistaina tähtäimessä: Suomen Parhaat Hedelmäkarkit

  1. Ihanaa että vegaanisia hedelmäkarkkeja saa nykyään marketeista, ja vieläpä useampaa laatua. Mulla on vielä Juizy Orange testaamatta. Mutta totesin aivan hyviksi! Ei tarvi enää vetää pelkästään iänikuista lakritsia ^_^

  2. Pingback: Torstai Toivoa Täynnä! | PINKKIS of Finland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s