Torstai Toivoa Täynnä: Viipurin Koirille suojaa.

Moikka! Ja atchoo! Arvatkaa kuka on tulossa/menossa kipeäksi! Minä! Miten harmillista! Inhoan sairastelua! No, hyvinhän minulla asiat silti on, varsinkin jos vertaa Venäjän kodittomiin koiriin.

Olenkin jo aiemmin kirjoittanut Viipurin Koirista, itse asiassa parikin kertaa. Ja silti haluan niistä vielä kirjoittaa, sillä sain hiljattain tukijäsenien jäsenkirjeen, ja se todella kosketti.

Tässä kirjeen Viipuri -osio. Tulen vielä postaamaan kirjeestä lisää, mutta haluan antaa kaiken huomion nyt tälle keräykselle. Viestin lopussa on yhdistyksen tilinumero, ja viitenumero eri kampanjoille. Osallistukaa! ❤ Nämä koirat todella ansaitsevat parempaa kuin mitä nyt saavat. Ja muistakaa, jos ja kun koiran hankinta on teillä tai tuttavapiirissänne käsillä – Adoptoikaa! Älkää ostako!

Yksi ihminen ei voi koko maailmaa muuttaa, mutta yksi ihminen voi muuttaa yhden koiran koko maailman.

(Sain luvan kirjeen julkaisuun sen lähettäjältä.)

Tuleva kesä on kulman takana ja talvi on taas voitettu. On aika katsoa taaksepäin kulunutta puolta vuotta, ja hiukan eteenkinpäin.

Tänä talvena ei tarhoilla kärsitty niin paljon pakkasista, mutta sitäkin enemmän märistä tassuista ja kaikkialle tunkevasta kosteudesta. Ja sen myötä ripulista ja yskästä.

Fiia Irinan tarhalla (Kuva: Ira Müller)

Molemmilla tarhoilla on nyt valitettavasti todella paljon koiria. Olgan tarhalle pelastettiin talven ja kevään aikana mm. useita nälkiintyneitä koiria, yksi pakkaseen synnyttänyt hylätty kotikoira pentuineen, yksinään ulkona harhailevia pentuja ja aikuisia. Irinalla on reilusti yli kaksisataa koiraa tarhallaan ja lisäksi joitakin kymmeniä tuttavien luona kotihoidossa. Vaikuttaa siltä, että talouskriisissä painiskelevat venäläiset hylkäävät nyt entistä enemmän koiria.

Nora ja pennut, joka pelastettiin myöhemmin Olgan tarhalle 

Puhelin soi joka päivä uusista koirista. Irina toteaa, että jos hän ei ota niitä vastaan, ne jätetään tarhan lähettyville tai tiputetaan autosta huoltoasemille, markettien pihoille, maantien laitaan – tai roskikseen. Osa pennuista on tullessaan liian nuoria tai liian heikkoja selvitäkseen ja heikosta ravinnosta aiheutuvat kasvuhäiriöt eivät ole harvinaisia. Tarhalle on muuttanut myös lähikylän mökissä asuvalta mummolta huostaan otettu, nälkiintynyt koiralauma. Lähes parikymmentä aikuista nälkiintynyttä on tarhalla ja kymmenkunta pienempää on vielä tarkoitus sijoittaa hoitopaikkoihin. Jotkut koirista ovat tiineenä. Näille koirille on pyritty järjestämään tuliaisina Suomesta lisäravinteita ja energiapitoisia ruokia. Kaikki tulokkaat on tarkoitus leikata pikimmiten.

Irinan tarhalla käynnistyi suomalaisten aloitteesta syksyllä talkoovoimin katosprojekti, joka on nyt keväällä saanut tuulta purjeisiin venäläisen rakennusmiehen toimesta. Yhdistys on osallistunut palkan maksamiseen ja materiaalikuluihin. Puutavara, eristeet, vesikatot ja rännit ostetaan Venäjältä ja filmivanerit kuljetaan Suomesta vapaaehtoisvoimin. Toistaiseksi melko huimalta tuntuva tavoite on, että jonain päivänä jokaisessa aitauksessa ja jokaisella Irinan koiralla olisi katos suojaamassa sadetta ja paahtavaa aurinkoa vastaan. Jokaisen katoksen alle olisi lisäksi rakennettu filmivanereista lämpöeristetty koppi. Projektista on tulossa tähänastisista suurin tai ainakin näkyvin suomalaistuella toteutetuista Irinan tarhalla. Katoksia on nyt pystytetty 5 kpl ja 19 aitauksen asukkaat odottavat edelleen kattoa päänsä päälle. Nyt tarvitsemme varoja, jotta projektia voitaisiin jatkaa. Jos haluat tukea tätä projektia, katso ohjeet alta.

Katoksia pystytetään Irinan tarhalla (Kuva: Inna Somersalo)

Osa katoksista valmistui jo talveksi (Kuva: Aino Arjas)

(Kuva: Inna Somersalo)

(Kuva: Inna Somersalo)

Sadevettä kerätään talteen juomavedeksi (Kuva: Aino Arjas)

Myös Olgan tarhalla on tarkoitus rakentaa, kunhan saadaan tarvittavat varat kokoon. Olga toivoo kolmea uutta lämpöeristettyä mökkiä ulkoaitauksissa asuville koirilleen. Nykyiset alkavat olla purkukunnossa tai ainakin kattoremonttia vailla. Vaatimattomissa oloissa koiriensa kanssa asuva Olga pyytää hyvin harvoin mitään ja kun asiasta kysytään, hän toivoo yleensä vain koteja koirilleen. Haluaisimmekin nyt toteuttaa Olgan harvinaisen toiveen, kun sellainen on kerrankin meille ilmoitettu. Käynnistämme tämän jäsenkirjeen myötä keräyksen, jonka varat käytetään Olgan koirien uusiin suojiin. Tavoitteemme on kerätä 3000 euroa tähän tarkoitukseen ja rakennustyöt olisi toiveena saada valmiiksi tänä kesänä. Voit tukea projektia osallistumalla keräykseen, ohjeet alla.

Olgan tarhan nykyistä rakennuskantaa (Kuvat: Aino Arjas)

Olgalla on suomalaislahjoittajien varalle toinenkin, vielä suurempi toive. Alueella, jossa Olga asuu, on viimeisen vuoden aikana rakennettu kunnallistekniikkaa. Olgankin talo voitaisiin nyt todennäköisesti liittää vesijohtoverkkoon ja hän voisi saada viemärin, vesihanan, jopa wc:n ja suihkun. Viipurin Koirat on alustavasti ilmoittanut olevansa kiinnostunut keräämään varoja ja rahoittamaan tätä hanketta. Koirien juomavesi tulee Olgan tarhalla sulaan aikaan pihalla olevasta kaivosta, mutta talvisin se ehtyy ja jäätyy. Olga joutuu hakemaan veden sekä yli 70 koiralleen että omiksi tarpeiksi usean korttelin päästä kanisterissa pulkalla vetämällä. Kenties tähän asiaan saadaan joskus muutos suomalaisten avulla. Tiedotamme hankkeesta lisää, kunhan suunnitelmat Viipurin päässä etenevät ja saamme kustannusarvion.

Iloisena uutisena voisi vielä mainita Irinan tarhan muuttuneen juomavesikäytännön. Tarha-alueen keskellä oleva kaivo on asetettu yhdistyksen toiveesta käyttökieltoon ja vesi on viime kesästä saakka tuotu tarhalle säiliöautolla. Puhdas juomavesi, jota on riittävästi saatavilla, tuntuu melkoiselta ihmeeltä tarhalla. Ilman suomalaisten taloudellista apua, valistustyötä ja peitsenkalistelua ei tämäkään ihme olisi ollut mahdollinen. Rescuetyöhön kuuluu se piirre, että asioista ei useinkaan olla paikallisten kanssa samaa mieltä ja kulttuurit ja mielipiteet törmäävät.

Lyyli-pentu vesiastian äärellä (Kuva: Ira Müller)

Ja lopuksi: Pyydämme siis jälleen kerran apuanne. Voit osallistua rakennustalkoisiin tekemällä lahjoituksen keräystilillemme. Lahjoita koirille suojaa sadetta, pakkasta, tuulta ja paahtavaa aurinkoa vastaan!

Käytäthän viitenumeroa, jotta osaamme ohjata lahjoituksen oikeaan kohteeseen.

Aino Arjas, puheenjohtaja

Haluatko tukea toimintaamme?

Lahjoitustili: FI74 1394 3500 1553 91
Saaja: Viipurin Koirat ry

Viitenumerot
1106 Olgan tarhan koiramökit
1119 Irinan tarhan katokset
1025 Yleislahjoitus
1038 Ruoka
1054 Parane pian -rahasto lääkärikuluihin
1041 Sterilointikampanja Ei vahinkopennuille!

Yhdistykselle myönnetyn keräysluvan numero on 2020/2013/4368, ja se on voimassa 7.3.2014-6.3.2016 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

One thought on “Torstai Toivoa Täynnä: Viipurin Koirille suojaa.

  1. Pingback: Kuvapäiväkirja Torstailta 14. Toukokuuta 2015 | PINKKIS of Finland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s