Puputytön Helpot ja Hauskat Sunnuntaipuhteet: Fimon lumoissa.

Miau!

En tiedä, onko kukaan huomannut, mutta olen ainakin yrittänyt karsia näistä postauksista vähän sitä ylimääräistä krääsää pois, ja tehdä sellaisia pikkaisen ytimekkäämpiä, ja ehkä ennen kaikkea selkeämpiä lukukokemuksia.

No, huomasitte sitä tai ette, niin tänään sitä EI ole luvassa. Halusin tehdä selkeän Fimo-postauksen. Näin ei kuitenkaan käynyt. En vaan pystynyt keskittymään yhteen asiaan, ja tekemään siitä sellaista selkeää, kirkasta ja värikästä kuin olisin halunnut, vaan tyylilleni uskollisena tein kaikkea, ja vähän sinne päin. Mutta olkoon se tämän postauksen viehätys! Miksi minä kertoisin teille, mitä teidän tulisi tehdä? Minä näytän mitä minä olen tehnyt ja toivon, että tekin innostuisittem ja tekisitte vielä paremmin kuin minä! Se ei ole vaikeaa, sillä jos tähän vähänkään keskittyy, niin saa kyllä hyvää aikaiseksi! Lupaan sen!

Fimohan siis on uunissa kovetettava “aikuisten” muovailuvaha. Aikuisten siksi, että se on muihin massoihin nähden melko kallista ja kun se pitää uunissakin kovettaa. Uunitushan voi olla vaarallista. Ja vielä senkin takia, että Fimon jäljestä aikuinenkin tykkää.

IMG_2194

Fimoa saa askartelukaupoista, myös Cernit massa sopii tähän oikein hyvin. Itse aloitin sillä n. 10 vuotta sitten, mutta nyt käytän Fimoa. Arvatkaapa kumpaa saa Sinellistä! 😉 Yksi paketti maksaa n. 2.75 €, ja siitä riittää todella moneen pieneen projektiin. Isompiin luonnollisesti vähemmän.

Itse massan lisäksi et välttämättä tarvitse muuta kuin leivinpaperin, uuninpellin ja uunin, jossa teoksesi kovetat. Mutta, tietenkin mitä enemmän sinulla on nimenomaan Fimoiluun tarkoitettuja työkaluja, sen parempaa jälkeä teet ja sen onnellisempi olet.

Fimo kaulin ja nuo veitset ovat oikeasti hyviä. Nyt haaveilen sellaisesta pastakoneesta, jolla saisin tasaisen paksua levyä kaulittua. Se maksaa 80 euroo, eli ei ihan heti ole ostoslistalla kuitenkaan. Askartelukaupoissa on erilaisia käteviä muotteja, mutta ihan perus piparkakkumuotitikin käyvät. Niitä ei voi kuitenkaan sen jälkeen enää käyttää leipomisessa!  Eikä kaulimia, eikä sitä leivinpaperiakaan. En tiedä mikä siinä on niin kamalan vaarallista, tätä kuitenkin toitotetaan aika paljon. Onhan se kuitenkin muovia. Mä löysin japanilaiset eväsrasioiden koristeluun tarkoitetut leikkurit/muotit kirppikseltä (nuo neljä tuossa kuvassa) ja ne sopivat tähän tarkoitukseen hyvin!

17760491892_0b3b10ce5d_k

Myös sabluunat ja maskit ovat loistavia apuvälineitä Fimon koristeluun. Mikä on hyvä, sillä olen todella innostunut näistä (ja ostanut niitä liikaa), on ihana päästä käyttämään niitä laajalti.IMG_2201

Käytän sabluunoita joko värittääkseni kuvioita valmiiksi kaulittuun massaan, kuten kuvassa. IMG_2203 Tai vaan painaakseni kuvioita kaulittuun massaan. Molempi parempi.IMG_2210

Käytän maskina myös paperista/kartongista stanssaamiani kirjaimia. Eikä välttämättä tarvitse olla aakkosstansseja, Big Shottia tms. sillä myös tarrakirjaimet käyvät, kunhan vaan ensiksi teet tarrapinnasta vähän vähemmän aktiivisen, esim. tarraamalla sitä sormiin, pölyyn tms. (muutoin se jää liian hanakasti massaan kiinni. Kokeiltu on.)

Kuvasta näkee hyvin nuolikuvion massassa. Hieno!IMG_2211 Tässä sama tarroilla. Kirjaimet on siis tarkoitus ottaa pois ennen uunitusta.IMG_2208Eli pohja on violetti, jonka päälle tein chevron kuvion, maskina käytin leikattuja kirjaimia, kultasin Fimo kultapulverilla (ehdoton suosikkini! Se on ihan mahtava tuote!) koko työn.

IMG_2200

Myös marmoroimalla saa hienoa jälkeä!IMG_2206 IMG_2207Tässä eilen illalla uunittamani Fimot. Noi pienet lautaset on laitettu uuniin pienen kulhon sisässä, jotta niihin saa sen kulhon muodon.
IMG_2230

Voi pilde!! Mun pitää olla töissä 39 minuutin päästä! Arvatkaa olenko vielä yöpuku päällä syömässä aamupalaa!! Saateri soikoon! Jatketaan tästä ens kerralla tms.

Askartelun iloa!

xoxo,

Raisa

12 thoughts on “Puputytön Helpot ja Hauskat Sunnuntaipuhteet: Fimon lumoissa.

 1. Hienoja! Kiinnostais nähdä lisääkin tämmösiä askarteluja. Kestääkö nuo kipot käyttöä/pesua? Saako sulta ostaa tommosia? 😀

  • Kiitos kiitos! 😀 Ruokakäyttöön ne ei sovellu, ehkä johonkin muovi/paperipäällysteisiin karkkeihin tms., mut ei suoraa kosketusta ruokaan. En tiedä miks, mut ehkä ne vaan ei ole elintarvikekelpoisia. Vettä se kestää, mut en usko et jatkuvaa pesua. Tei kyllä yhden saippuakupiksi. Sen verran tuore kokeilu, et ei ole vielä juurikaan käyttökokemusta. Oon tehnyt näitä nyt vasta muutaman, koruille ja muulle pienelle tilpehöörille. Ja kuten (lähes) kaikessa, mitä teen, niin näissäkin on pieni toive siitä, että pääsisin niistä hyötymään taloudellisesti – eli varmaankin (jos vaan saan “masteroitua” tämän) päätyvät myyntiin. 🙂

   Kiitos kommentista!
   xoxo,
   Raisa

   • Saippuakupiksi ajattelinkin! Ja kaikelle sälälle! Oi oispa kiva jos vaikka seuraavilla Animalian päivillä voisi tämmösiä ostella ^_^ mikä tuo pyöreä on? Jokin koru? Korutkin kiinnostaa 😀

   • Joo, kyllä mä voin jotain sulle kehitellä! Katotaan sitten siellä päivillä. Mennään jonnekin nurkkaan hieromaan kauppoja. Tarkoitatko pyöreällä tuota ihan täysin pyöreää, missä on lasikupu? Se on rintakoru. Ja juu, koruja olen ajatellut kanssa tehdä! 😀
    Kiitos kannustavasta kommentista!
    xoxo,
    Raisa

  • Ah! Uusi mallisto…? Mikäs se olikaan…? 😉 Ei liity. Teen näitä, jotta voin vältellä ompelua. Mutta joo, siis jos saan tämän itselleni suht uuden lajin hallintaan, ja opin vähän paremmaksi, niin mikä ettei, kyllä näistä vois Pinkkikselle tulla jotain. (Oon oikeesti eilen illalla taas vähän ommellut, ja tänään aamulla vähän kokeilin, miltä tuntuukaan ottaa tuotekuvia. Ehkä saan tämän touhun taas kasaan, ja saa sen paljon puhutun mallistonkin esille. Ehkä.)
   Kiitos kommentista!
   xoxo,
   Raisa

 2. Pingback: Puputytön Helpot ja Hauskat Sunnuntaipuhteet: Rintakorut | PINKKIS of Finland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s