Puputytön Helpot ja Hauskat Sunnuntaipuhteet: Rintakorut

Moikkista!

Edelleen melkoinen sekamelska askartelurintamalla, mutta eilen illalla sain sentään jotain valmiiksi asti, ja kuvattuakin ne! Wohoo! Hyvä minä!

Tänään siis tehdään rintakoruja. Vaikkakin taidan olla ainoa joka niitä ylipäätään käyttää. Tehkää te omistanne vaikka kaulakoruja, sekin onnistuu yhtä lailla helposti kuin rintakorujen teko. Rintakorupohjan tilalle vaan silmukkaruuvi korun kärkeen kiinni ja se on siinä! Mutta kuten olen jo aiemmin sanonut, rintakorut on niin paljon kätevämpiä. Joten tehdään ennemmin niitä! Ja oletteko muuten huomanneet, että on soveliaampaa käyttää “rohkeita” ja “hullunkurisia” asiota rintakoruina kuin kaulakoruina? Siis ihan ikääntyneilläkin saattaa olla koristeellisia hämähäkkejä tai muita vähemmän söpöjä ötököitä rintapielessä, mutta kaulalla roikkumassa niitä ei näe. Joten, ollaan myös asiallisia ja tehdään rintakoruja.

Tein Fimo postauksen joitakin viikkoja sitten, muistatteko? Tämän päivänen postaus on jatkoa sille. Nyt jalostetaan niitä tuotoksia eteenpäin. Ja käytän mä kyllä vähän muutakin materiaalia, ihan siltä varalta, ettei teitä huvita fimoilu. Vaikkakin se on oikeesti ihan tosi hauskaa, ja kaikkien tulisi sitä kokeilla, edes kerran!

Mitä tarvitset:

rintakorupohjia

liimaa, joko geelimäistä pikaliimaa (jonka kanssa mulle meinas käydä melko hassusti. Se liima ei kuivukaan ihan niin nopeasti, ja mä meinasin eilen illalla liimata korviksen korvaani. Vähän ihmettelin, että miksei korvis irtoa. Irtirepiminen teki kipeää.) taikka E6000 -liimaa, jota itse käytän enimmäkseen. En tiedä mistä sitä sais Suomesta ostettua. Sekä mahdollisesti Glossy Accenttia.

Puristin. Vai mikä se onkaan nimeltään.

Ötököitä tai muuta vastaavaa, mistä korusi meinaat tehdä. Mulla Fimosta tehtyjä (ja yksi kipsikokeilu) sekä yksi muovieläin, jonka spraymaalasin. (ei muuten toimi järin hyvin kaikilla pikkueläimillä. Osan pintaan ei maali kuivu, vaan jää nihkeäksi.)

18525529346_7622649a46_k

Ette ikinä arvaa kuinka tämä on tehty!! Ette kuuna päivänä!!18364177458_7502155d0a_k

Joten minäpä kerron!

Liimaa rintakorupohja, siis se neula maalatun ja lakatun öttiäisen takapuolelle. Tarvittaessa käytä puristinta, että saat tiukasti kiinni. Jos käytät pikaliimaa tulet todennäköisesti liimaamaan puristimen koruusi kiinni. Vältä siis sitä.

Jos käytät tuollaisia pyöreitä rintakorupohjia, jotka olet täyttänyt Fimolla (sinnehän vois myös tehdä jotain kuvioita? Tekstiä? Täytyy kokeilla.) niin sen “kuvun” (dome) saa parhaiten kiinni Glossy Accentilla. Ja tässä kohtaa kannattaa käyttää puristinta, ettei liima jätä hassuja kuvioita Fimon ja lasin väliin.

Anna liiman kuivua ja ota sitten korut käyttöön!

18525542516_a43277369a_k

En lainkaan lakannut yllä olevaa kultaista mehiläistä, vaan jätin pinnan tuollaiseksi hohtavaksi kiiltävän sijaan. Kullattu Fimo irtoaa ilman lakkausta, tai ei irtoa silleen isosti, mutta jos sitä hankaa sormella niin sormeen jää sitä kultapölyä. Ajattelin kuitenkin, että kun kerta kyseessä on koru, jota ei koko ajan kosketella eikä se ole hankauksessa tms. niin kyllä se kestää lakkaamattomuuden. Näytti vaan niin kauniilta ilman lakkausta. Mistä tää sininen teksti tuli? Mahtavan kaunis! Vähän kun mun tukka! Vaikkakin hiukset ovat tummemman siniset. Onnistuin siis värjäämään ne eilen melkein kokonaan sinisiksi!!18551969585_be36d272db_k

Tämä on kirppikseltä ostettu muoviötökkä, johon spraymaali ei tunnu kuivuvan. Silti hieno.18364294020_9e62f8ec33_k

Kaskas, jonka tein itsetehdyllä muotilla.18525550836_4ecc93b47e_kMarmoroitu Fimo valmiissa korupohjassa lasikuvun alla.

Askartelun iloa! Nyt töihin!

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Puputytön Helpot ja Hauskat Sunnuntaipuhteet: Rintakorut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s