Mitä tänään kokattaisiin? Korokkea! Eli peruna-soijarouhe kroketteja!

Uusi viikko, uusi resepti!

Eilen kun pääsin töistä ei mies ollutkaan valmistanut päivällistä! 😦 Mikä pettymys. Kamala nälkä, eikä mitään syötävää. Palloteltiin siinä sitten eri vaihtoehtojen välillä, mentäiskö Chico’siin tuhlaamaan omaisuus vai haettaisko suht tyydyttävät falafelit suht edullisesti? Kumpikaan vaihtoehto ei oikein innostanut. Liian kallista laatuunsa nähden. No, meillä oli puoli säkkiä perunoita ja soijarouhetta – keittäisin perunat ja tekisin soijarouhekastikkeen. Ei mitään ihmeellistä, mutta täyttävää, valmistuu vähällä vaivalla ja tässä kohtaa ilmaista. C lähti kävelyttämään koiria ja minä siirryin keittiöön.

Ei kyllä yhtään napannut tehdä mitään noin tylsää. Ja sitten laitoin palan Vegoa suuhun ja  keksin! Hahaa! Korokke! Ja sen lisäksi yaki”tori”! En ole koskaan tehnyt yaki”toria”, eli japanilaista grillattua kanaa. Tietenkään minä en grillannut kanaa, vaan soijaleikkeleitä. Enkä edes grillannut, vaan paistoin. Yaki”torin” resepti joku toinen kerta, sillä korokke ansaitsee ikioman postauksensa. Niin hyvää se on! 😀 Oishii desu!

18593688041_c6a736e0bf_k

Korokke, eli soijarouhe-peruna kroketti, 4:lle

750 g perunaa

2 isohkoa sipulia

1,5 dl soijarouhetta, turvotettuna 1,5 dl kuumaan nesteeseen, miel. kasvisliemeen

suolaa, pippuria, soijarouhemaustetta

reilu rkl sinistä Keijua, tai öljyä

vehnäjauhoja, soijamaitoa ja panko-korppujauhoja (tavallisetkin käy)

öljyä uppopaistoon

tonkatsu kastiketta, myös HP kastike käy jos et löydä tonkatsua

Pese ja keitä perunat.

Silppua sipulit hienoksi. Mausta soijarouhe.

Kuumenna Keiju pannulla, lisää sipulit. Kuullota viitisen minuuttia, kunnes läpikuultavia. Lisää soijarouhe ja sekoita hyvin. Paista muutama minuutti, kunnes kaikki turvotusvesi haihtunut.

Kuori perunat niiden ollessa vielä kuumia (tai keitä kuoritut perunat, sanovat että vitamiinihävikki on suurempi tällä tavoin keietettäessä, mutta eivät nämä ole mitään terveysruokaa muutenkaan). Muussaa kuumat perunat ja sekoita sekaan soijarouhe-sipuli -seos. Sekoita huolella.

Laita reilusti (siis oikeasti todella paljon, pannun koosta riippuen n. puoli litraa) öljyä pannulle. 1-2 cm syvyydeltä. Kuumenna.

Laita kolmelle syvälle lautaselle ensimmäiseen vehnäjauhoja, toiseen soijamaitoa ja kolmanteen pankoa. Kutakin n. 0,5-1 dl, pankoa saattaa kulua reippaammin. Lisää jauhoihin ja pankoon ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita.

Varoen polttamasta sormiasi tee “taikinasta” pitkulaisia palleroita. Kasta pallerot ensin vehnäjauhoissa, sitten soijamaidossa ja lopuksi kierittele pankossa.

Laske kroketit yksitellen kuumaan öljyyn. Säädä lämpöä tarvittaessa. Itse uppopaistan alkuun vitosella ja lasken siitä sitten neloseen kun alkaa olemaan liian kuumaa. Jälleen pannun koosta riippuen paista kerrallaan 4-5 krokettia. Paista pari minuuttia ja kurkista sitten pohjapuolta, jos se on kauniin värinen niin käännä toinen puoli kypsymään.

Nosta molemmin puolin paistuneet kroketit talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Pidä kroketit kuumina, kunnes kaikki paistuneet ja valmiita syötäväksi.

Tarjoa tonkatsukastikkeen kera.

Koska tämä on melko lailla raskasta ruokaa, kuten kaikki uppopaistettu, suosittelen lisukkeeksi jotain kevyttä ja raikasta. Japanilaisittain se tarjottaisiin kaaliraasteen kera.

Todella herkullista!

Itadakimasu!

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Mitä tänään kokattaisiin? Korokkea! Eli peruna-soijarouhe kroketteja!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s