Torstai Toivoa Täynnä: Eläinsuojeluasiamies

Tiesitkä, että Suomessa on pian kaksi vuotta toiminut Eläinsuojeluasiamies. Siis ihan virallinen, maa-ja metsätalousministeriön alaisuudessa toimiva, eläinten hyvinvointia ajava ja toivottavasti myös edistävä asiamies. Hyvä Suomi!

Kuva Vihreä Langan nettisivulta

Kuva Vihreä Langan nettisivulta

ELL Sari Salminen (oops! kirjoitin eka väärin!) on Suomen ensimmäinen eläinsuojeluasiamies. Hän myös syö heitä, joiden hyvinvoinnin eteen töitä tekee, kunhan syömänsä eläimet ovat kotimaista alkuperää. Eikä hänen mielestään turkistarhaus ole huono ala. Linkki.

Anteeksi. En tiennyt tätä ennen kuin juuri siitä ihan hetki sitten luin. Täähän olis sama, kuin vaikka orjuutta vastustaisi ja sen poistamisen eteen töitä tekisi henkilö, jolla olis oma kotiorja. Tietenkin hyvin pidetty sellainen. Tai lastensuojeluasiamies, joka pahoinpitelisi omaa lastaan silloin tällöin, mutta enimmäkseen pitäisi siitä kuitenkin hyvää huolta. Ruokkisi ja hankkisi virikkeitä.

Vai onko? Ehkä mä vaan ymmärrän tän asian nyt jotenkin ihan väärin. Ehkä eläinsuojeluasiamies voi syödä eläimiä ja se on ihan ok.

Jotenkin meni nyt koko maku tästä aiheesta. Piti postata siitä miten hyvä tämä asia on. Nyt vaan harmittaa.

Kunhan pääsen (ja sinä pääset) tämän pettymyksen yli luen hyvistä asiosta (ja lue sinäkin!) eläinsuojeluasiamiehen blogista. Tai niin no, eihän ne mitään hyviä asioita ole, mistä hän kirjoittaa, mutta siis nostaa esille niitä huonoja asioita, jotta niille aikanaan tehtäisiin ehkä kenties jotain. Siellä on ihan oikeasti hyvää luettavaa. Unohdetaan se eläinten syöminen, tai pistetään se hetkeksi sivuun.

Ei muuta. Moi.

xoxo,

Raisa

3 thoughts on “Torstai Toivoa Täynnä: Eläinsuojeluasiamies

 1. Mä en ymmärrä miten voi suojella eläimiä, jos syö ne. Minulla on SEY:ltä ostettu paita, jossa lukee “suojele eläimiä ihmisiltä.” Tuo iskulause on varsin yllättävä, koska kyseinen järjestö ei kyseenalaista eläinten syömistä. Mielestäni vertauksesi toimivat.

  • Kiitos! Pelotti, että lapsiin ja orjiin (siis ihmisiin) vertaaminen suututtaisi. Aika hyvä iskulause. Sama koskee luontoa, siis luonnonsuojelua. Ei sitä tarvitse suojella keneltäkään muulta kuin ihmiseltä. Ihan niin kuin ei eläimiäkään.
   Kiitos kommentista!
   xoxo,
   Raisa

 2. Pingback: Kuvapäiväkirja Torstailta 11.6.2015 | PINKKIS of Finland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s