Mitä tänään kokattaisiin? Japanilaista spahgetti/somen nuudeli salaattia

Konnitchiwa!

Pahoitteluni eilisestä blogihiljaisuudesta. Piti lauantaina töiden jälkeen tehdä teille (minulle) jotain hauskaa, mutta olen nyt kyllä niin minimalismipelin lumoissa, että kaikki työltä ja Frank Underwoodilta liikenevä aika tuntuu menevän karsimisen merkeissä. Ja se on kuulkaa ihanaa!!! Jotenkin tuntuu vaan, että on kotona kaikki paikat tukossa, siivoaminenkin on vaikeaa, kun on niin kamalat määrät tavaraa. Olen moneen kertaan sanonut, kuinka en ole millään lailla siivousfriikki, enkä siis sinne päinkään. Mutta pöly vituttaa ihan suunnattomasti. Pöly on ällöä. Ja meillä sitä on kyllä ihan joka puolella. Erityisesti yläkerrassa, kun pupuilla on huone niillä oljilla katettu.

Mutta joo, jatketaan tuosta joskus myöhemmin ja mennäänpä nyt tekemään todella herkullista ja ihastuttavan yksinkertaista japanilaista nuudelisalaattia. Mulla on siitä vaan ja ainoastaan kamalia kuvia, mutta koittakaa päästä niiden yli ja uskokaa minun vakuutteluitani siitä, että kannattaa kokeilla. Tein tätä Animalia Pks:n piknikille ja useampi pyysi reseptiä. Ja tässä se nyt on:

Japanilainen somen nuudeli salaatti, yhdelle. (tarvittaessa tuplaa, triplaa tai vaikka kymmenkertaista. Vaikkakin tuollaisen määrän keittäminen nuudeleita oli kyllä melko haastavaa. Tei siis piknikille kymmenkertaisen satsin. Ja muutenkin, jos tämän meinaa tarjota lisukkeena, riittää yhdestä annoksesta ainakin kahdelle.)

60 g somen nuudeleita. Somenia siksi, kun se on niin ohutta. Spaghetti varmaan toimii, jos et löydä somenia. Mutta ruoanlaiton ja varsinkaan ruoka-aineksien etsimisen ei aina tule olla niin kamalan helppoa. Välillä voisi vähän nähdä ravintonsa eteen vaivaakin. Edit: Unohdin lisätä, että salaatista tulee helpommin syötävää ja muutenkin käsiteltävää, jos nuudleit pilkkoo noin kolmeen osaan ennen keittämistä. Pitkät nuudelit vaan on niin vaikeita.

40 g aurinkokuikvattua tomaattia, pilkottuna ja valutettuna

25 g(puolikas pieni) sipulia

50 g kurkkua

2 rkl X-tra Kevyt majoneesia (tämä siis siksi, kun on “mauton” ja vegaaninen)

suolaa, pippuria ja soijakastiketta

Keitä nuudelit pakkausken ohjeen mukaisesti, ainakin somen kypsyy nopeasti-varo ylikypsentämästä. Huuhtele kylmässä vedessä, kunnes nuudelit irtonaisia. Valuta huolella.

Leikkaa puolikas sipuli puoliksi pituussuunnassa ja leikkaa sitten ohuiksi siivuiksi. Laita sipulit kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi, taltuttaaksesi sen kipakan luonteen. Irroita palat toisistaan sipulin ollessa vedessä. Purista ylim. neste sipuleista.

Kuutioi kurkku pieneen astiaan ja ripottele pinnalle suolaa. Sekoita. Anna seistä 10 minuuttia. Puristele ylim. vesi pois.

Sekoita nuudelit, aurinkokuivattu tomaatti (pieninä paloina), sipuli, kurkku ja majoneesi. Mausta suolalla, pippurilla ja soijakastikkeella.

18732283701_6f533a6b6c_k (2) 18703524986_1040eb4334_k

Itadakimasu!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s