Mitä tänään kokattaisiin: Mustapapu-bataatti-lehtikaalipihvejä, tietty!

No hei taas.

Melko haikea juhannus takana, vaikka siihen kuinka yrittää valmistautua hokien itselle ja välillä ääneenkin, että tämä on Riston viimeinen joulu, kesä, se ja se (tätä on tehty jo ainakin kaksi vuotta) niin kyllä se tulee silti aina niin tosikipeänä. Kaikenlaisia tunteita, kamala syyllisyys, ikävä, suru ja haikeus noin päällimmäisenä. Voi kunpa sen saisi takaisin ja voisi vielä vähän rutistaa ja silittää ihania silkkisiä korvia. Ristolla oli oikeasti maailman silkkisimmät korvat. Ja niin arpiset. Pieni palakin niistä puuttui. Ja se naama. Se kolho iso naama. Voi Risto! Iso kiitos kaikille osaaottaneille! ❤ Tuntuu hyvälle, että Ristosta ja meistä välitetään. Kiitos.

No, ei auta. Tästä on jatkettava eteenpäin. Sillä taaksekaan ei voi mennä. Pian pitäisi varata aika eläinlääkärille, sillä ei Sokerikaan tuosta näytä parantuvan. Mikä sitä silmää ulos painaakaan on vain ja ainoastaan kasvanut. Saaliseläimenä ei tietenkään näytä jos jotain on vialla. Kipulääkettä ja silmätippoja se saa, varmuuden vuoksi.

No niin, ei pitänyt viedä kallisarvoista aikaanne näillä meidän surullisilla eläintarinoilla. Vaan piti kertoa kuinka hemmetin hyvin syötiin Juhannuksena! Kaikkia herkkuja, joista yhden erityisesti haluan jakaa kanssanne tänään. Mustapapu-bataatti-lehtikaalipihvit!

Paska resepti jaettavaksi, sillä en todellakaan mitannut mitään…kaikkea oli juuri sopiva määrä, sen varmaan sinäkin osaat mitata – juuri sopivasti! 😀

18962865426_2eb471f5ac_k

Herkulliset papupihvit, n. 12 kpl (tai sinne päin, kuka näitä laskee?)

Keitettyjä mustia papuja. Keitin 400g pussin, ja käytin siitä ehkä n. 2/3 tähän satsiin

1 bataatti, keitettynä

lehtikaalia n. 1 litra löyhästi pakattuna, oliskohan ollut n. 5 -7 lehteä, silputtuna ehkä jotain 2-3 dl ?

kaurahiutaleita, määrä riippuu siitä kuinka kostea sun pihvitaikinas on, mä laitoin ehkä 1-2 dl

mausteita: cayennepippuria, suolaa, pippuria, pekonisuolaa (en tiedä saako tätä edes suomesta? Joku Vegekauppa vois kyllä hyvin ottaa valikoimiinsa! On ihan mahottoman hyvää, ja samalla kun ottaa tän niin vois ottaa vegaanisia kana- ja lihaliemikuutioita. Välittäkää viestiä eteenpäin! 😉 )

Muussaa pavut kulhossa, osa saa jäädä kokonaisiksi. Lisää keitetty bataatti, muussaa. Lisää sekaan lehtikaalisilppu, sekoita. Lisää kaurahiutaleita samalla sekoittaen. Kaurahiutaleet imee kosteutta ja tekee taikinasta napakampaa. Lisää mausteita, itse tykkäsin kun niissä oli vähän potkua. Eli rohkeasti cayennepippuria!

Paista pihvejä kuumalla pannulla reilussa lorauksessa öljyä, molemmilta puolilta kunnes kunnes saanut kauniin ruskean pinnan.

Tarjoile heti! Nams!

Hyvää ruokahalua!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s