Torstai Toivoa Täynnä: Chico’s

Heipsistä!

Plajon tekemistä, tiukka aikataulu ja minulla krooninen ongelma niiden pitämisessä, joten mennäänpä heti asiaan! Asian olleessa Chico’s ravintola. Huomasi juuri, että Chico’seja on ainoastaan täällä pk seudulla, mutta älkää te muut murehtiko – ei se oikeasti niin ihmeellinen juttu ole. Ja käytte sitten testaamassa, kun tänne ihmisten ilmoille tulette. 😉 (en oikeesti missän nimessä ole tuota mieltä, esim. Tampere on ihana kaupunki, vaikkei siellä edes ole Chico’sia eikä Kehä kolmosta [vai onko?]. Ja Tampere todellakin on “ihmisten ilmoilla”. Halusin vaan olla tosi nokkela ja jotenkin terävän piikikäs. Huti tais mennä. )

Niin, Chico’s on S-ryhmän ketjuravintola, sellainen tyyriimmän puoleinen burgeripaikka. Itse en ihan ymmärrä mistä se muutaman euron lisä niihin hintoihin tulee, mutta siis juuri sen verran se on ylihintainen, kaikissa annoksissa näyttää olevan muutama euro “ilmaa”. Mutta ruoka on kyllä hyvää, ja nyt sieltä siis saa listalta kolme vegaanista annosta, ihan ilman mitään kikkailuja. Ne ovat siis valmiiksi vegaanisia. En tiedä kannattaako siltikin, varmuuden vuoksi, ja ehkä jopa korostaakseen sitä, että meikäläisiäkin on, varmistaa aina tilatessa, että onhan nyt ihan varmasti vegaaninen. Itse olen siellä kerran käynyt, isossa ryhmässä ja ne tiesi, että ollaan kaikki vegaaneita.

18220198731_47ac8a20d0_k

Mennäänpä nyt tuohon omaan kokemukseeni. Kuukausi sitten olimme Animalia Pks ryhmän kanssa testaamassa Chico’sin uudistunutta menua Töölön ravintolassa. Ravintola itsessään on siisti, sopivasti valoisa (inhoan niitä hämäriä paikkoja, missä taskulampun kanssa joutuu etsimään ruokaansa), siisti ja onneksi aika vähälapsinen. Oli siellä jokunen julkkiskin, mutten enää muista keitä. Meitä oli iso ryhmä, ja siltikin ruoka tuli nopeasti, vaikkakin siinä oli jotain säätöä, tuli muutama väärä annos. Mutta ihan ok. Kaikkia kolmea annosta meidän ryhmä testasi, ja kaikki olivat kuulemma oikein hyviä. Nämä annokset siis:

GRILLED VEGETARIAN SALAD L , VE , G 16,00 €

BBQ-marinoitua ja paistettua tofua vartaassa, marinoitua pitkään kypsytettyä portobellosientä paistettuna soijapapujen kera, vaahterasiirappipaahdettua tuoretta butternut squash -kurpitsaa, salaattia sitrusvinaigrettessa, rucolaa, sweety dropseja ja talon crunchy-lisäkettä.

BBQ TOFU PLATTER L , VE18,00/19,00 €

BBQ-marinoitua ja paistettua tofua vartaassa, paneroituja porkkana-, minimaissi-, papu- ja parsatikkuja, salaattia sitrusvinaigrettessa, marinoitua tuoretta tomaattia, pikkelöityä kaalia, talon omaa guacamolea granaattiomenan siemenillä, talon crunchy-lisäkettä ja bataattiranskalaisia.

GUACAMOLE BURGER L , VE 16,00 €

Soijapihviä, talon omaa guacamolea granaattiomenan siemenillä, vegaanista cheddarjuustoa, marinoitua pitkään kypsytettyä portobellosientä paistettuna, salaattia, tomaattia, talon crunchy-lisäkettä sekä pikkelöityä kaalia ja bataattiranskalaisia.

17596371074_a8f2ac4c45_k

Itse söin platterin, koska pelkäsin, että hampurilaissämpylä olisi pettymys, ja en nyt todellakaan ala mitään salaattia tämän porukan edessä syömään. Platteri siis.

Oli oikein hyvää, ja sopivasti täyttävää. Saatoin syödä vielä jälkkärin. Vaikkakin olisi ollut vagaanisia vaihtoehtoja(!!) myös oikeissa jälkkäreissä (pähkinäkakkua tai pannukakkuja [pannukakut ei kyllä ole oikea jälkiruoka, mut silti]) otin silti jäätelön, joka myös vegaanista, kermavaahtooa ja jotain kastiketta. Ihan perussettiä, paitsi että paljon kalliimpaa. Niin, noista “oikeista” jälkiruoista olin kuullut, että ainakin se kakunpalanen oli ihan kamalan pieni, ja en todellakaan maksa aamupalapannareista kuutta ja puolta euroa. En tod. Joten otin, kuten melkeinpä kaikki muutkin, jäätelön. Se uusi tuutti on kyllä paljon parempaa ja halvempaa.

18220217481_949f0140b8_k

Kamalan paljon pelkkää negatiivista marmatusta, oikeasti se on ainoastaan hinta, mikä mua tässä paikassa kismittää. Kun on niin kallista, eikä sit kuitenkaan ihan tasoltaan yllä sinne asti. Ruoka on hyvää, ravintolamiljöö kiva, Cokaakin saa pullossa(!! hanacolaa en enää juo, mieluummin sit vaikka vettä.) ja ihanat kolme vegaanista annosta, mutta liian tyyris meikäläisen ottaa “kantapaikaksi”. Mut sit taas toisaalta, ehkä se on juuri tuo hinta, joka tekee tästä hivenen houkuttelevamman?

Loppusanat: Ihanaa, kun näinkin iso ketjuravintola uskaltaa laittaa listalleen kolme vegaanista annosta, ja ne on vielä merkitty vegaanisiksi. Ihanaa, kun ne kolme vegaanista annosta ovat myös maukkaita, eikä mitään hentoisia salaatteja tai kirkasliemisiä keittoja. Ihanaa, kun Cokista saa pullossa. Ihanaa, kun Chico’s on myös Tikkurilassa, eikä aina tarvii mennä keskustaan tai syödä aasialaista, jos haluaa ulkona syödä. Ihanaa, kun se on kuitenkin vähän siistimpi paikka, eikä mikään “räkälä”. Mälsää, kun ruoka on laatuunsa nähden kuitenkin aika kallista.

Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan! Ja se burgerin sämpyläkään ei ollut semmoinen hötöinen! Ens kerralla kokeilen sitä!

Moikka!

xoxo,

Raisa

Ristokin tykkäisi!

5534132625_2291a02b8f_b

9 thoughts on “Torstai Toivoa Täynnä: Chico’s

  • Thank you! It really was! And the great thing is that it was in a chain restaurant – they have three vegan meals on their menu! Which is unbelievable in Finland! You can find vegetarian food almost everywhere, but vegan? Nope. At least not on the menu! And they even have two choices of dessert!! Whoa! And vegan ice cream with whipped cream!!
   Thank you for your comment!
   xoxo,
   Raisa

 1. Noissa ravintoloissa on aina ollut nopsa ja reipas palvelu kun olen käynyt. Se jonkun euron maksaa vrt. itsepalvelu, hidas ja huono palvelu tai pikaruoka jota pitää odotella puoli tuntia (Soisoi). Jos lasket itsellesi vaikka vain kympin tuntipalkan niin mitä maksaa kotiruokasi?
  Osanottoni Riston poismenon johdosta.

  • Kiitos osanotosta. ❤ Joo, pitää kyllä ihan paikkansa, että kun vrt. johonkin Soisoihin tms., niin tulee rahalle ihan erilailla vastinetta. Just toi nopeus esimerkiksi. Ja juu, koti ruoka tulee tuolla tavoin kans kalliiksi! Täytyy alkaa syömään enemmän ulkona!! 🙂
   Kiitos kommentista!
   xoxo,
   Raisa

 2. Tämä on hienoa kehitystä, olen ihan samaa mieltä siitä. Hinnasta toki voisin hiukan marmattaa minäkin, mutta syön ulkona niin harvakseltaan etten viitsi. 🙂 Ja kun saa valmiiksi vegaanista, niin…Mutta Jumbon Chicosilla ja meillä ei kommunikaatio ikinä pelaa!! Aina siellä menee jokin vikaan tai sitten jotain ei ole tai niin edelleen. Tänään käytiin syömässä siellä nyt sillä ajatuksella, että vaikka Jumbossa asioidaan säännöllisesti, niin Chicos saa nyt vielä yhden mahiksen ja sitten käydään muissa Chicoseissa tästedes. No soija-cheddar oli loppu (kai hyvä juttukin, jos menekki hyvä, mutta silti) ja sitten burgerini sai kylmetä odotellessa niitä savuperunoita, kun tarjoilija unohti että vaihdoin ne bataattiranskalaiset pois. Eli vieraillaan sit muissa ketjun paikoissa, niisä on kaikki mennyt ihan putkeen aina. 🙂

  Myöhäinen osanottoni Riston menetyksen johdosta, koirat menevät niin tuonne sydämeen. ❤

  • Kiitos kommentista! Tää onkin hyvä tietää Jumbon Chico’sista! Jotenkin ajattelin, että kun se on noin “keskeisellä” paikalla, olis hyvä et siellä syötäis mahd.paljon vegaanisia annoksia ja olenkin siis miettinyt, että täytyis käydä siellä syömässä, eikä Tikkurilan, joka on meitä lähempänä. Mut jos siellä menee aina noin epä-putkeen toi juttu, niin taidanpa jättää väliin. Vein muuten miehen Tikkurilan Chico’siin ja ainakin sillä kertaa ruoat oli tosi ok, mutta se palvelu! Ei asiakkaiden kuuluisi odotella tarjoilijaa niin kauaa! Mua aina jotenkin hävettää olla miehen kanssa ravintolassa, siis ei miehen takia, vaan suomalaisen palvelukulttuurin. Kun mies on kotimaassaan tottunut tyystin erilaiseen palveluun. Ja täällä se vaan ei pelaa. Aina (paitsi ihan huippumestoissa, jossain Sassossa ja Savoyssa kyllä toimii) saa odottaa jotain, aina on jotain loppu tms. No, siltikin kun saa toisen laittamaa vegaanista ruokaa niin onhan se luksusta. 🙂
   xoxo,
   Raisa

 3. Siellä oli julkkispariskunta laulaja ja näyttelijä Hanna-Riikka Siitonen sekä näyttelijä Janne Virtanen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s