Heipä hei!
Pahoitteluni, etten eilen postannut mitään. Piti kyllä, ja olin aika lailla valmiskin jo, mutta ennen kuin ehdin viimeistelemään ja lisäämään muutaman kirjoitusvirheen tajusin, että töissä pitäisi olla ihan just kohta! Ja kesken jäi, mutta nythän on sitten ensi sunnuntaille melkein jo valmiina postaus!
Tänään jaan yhden tykätyimmistä resepteistäni. Maapähkinävoi-hilloneliöt. Piti antamani se Keitaan Lotalle, mutta unohdin…joten tässä näin julkisesti – kaikille!
Maapähkinävoi-hilloneliöt, n. 30-40 kpl
220 g sinistä Keijua huoneenlämpöisenä
3.5 dl sokeria
2 rkl pellavansiemenrouhetta liotettuna 4 rkl kuumaa vettä/2 tl Orgran No Eggiä + 4 rkl vettä
5 dl mpvoita
1 tl vanilja-aromia
7 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl mansikkahilloa (muutkin marjat käy)
1,5 dl suolapähkinöitä, kerkeasti rouhaistuna
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa 20x 30 cm:n vuoka leivinpaperilla, laita sivuun.
Vatkaa sähkövatkaimella margis ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa sekaan hyvin keskenään sekoitettu pellavarouhe ja vesi, sekä mpvoi. Sekoita, kunnes massa tasaista. Lisää lopuksi vanilja, sekoita.
Sekoita keskenään jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita kevyesti muun taikinan joukkoon. Painele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle tasaiseksi. Levitä hillo pohjan päälle ja ripottele hillon päälle loput taikinasta sekä suolapähkinät.
Paista noin 45 min. uunin keskiosassa. Jos pinta alkaa tummua ennen aikojaan voit peittää pinnan foliolla.
Jäähdytä ritilällä ja leikkaa jäähdyttyä n. 4×5 cm kokoisiksi paloiksi.
Todella herkullista!
xoxo,
Raisa
Pari kuvaa Ristosta.