Torstai Toivoa Täynnä: Viivoan

Heippa!

Koska en ole vähään aikaan katsonut mitään ikäviä videoita, ja muutenkin taas jotenkin turta ihmisten kauheudelle ei irtoa mitään tulenpalavaa kritiikkiä yhtään mitään kohtaan. Aurinko paistaa ja grillit lämpenee – mikäs sen mukavampaa ja leppoisampaa?

Joten, kirjoitan Viivoanista. Viivoan on etnisiä elintarvikkeita myyvä kauppa Hakaniemessä (Helsinki). Vastaavia löytyy ympäri Suomen varmasti pilvin pimein, eli kaipa tää postaus kelpaa muuallakin asuville. Enhän minäkään Hakaniemessä asu.

Viivoan siis sijaitsee Hämeentiellä, ihan siellä alkupäässä, kolmosessa näin tarkemmin. Aukioloajat ovat melko mainiot:

ma-pe 9-19
la 9-18
su 12-18.

Viivoanin kätevyys on siinä, kun se on niin iso sieltä saa vähän kaikkea: riisiä, maapähkinävoita, kevätrullia, edamamea, tofua, papuja, linssejä, nuudeleita, teetä, vihanneksia, tempehiä jne. Ja muutenkin sijainti on just hyvä. Täältä löytää usein myös erikoisuuksia, joita saattaisi muuten olla vaikea löytää, kuten vaikka enoki sieniä taikka kabocha kurpitsaa. Viivoanista ostan usein japanilaista ruokaa tehdessäni käyttämiäni elintarvikkeita, kuten Golden Currya ja paahdettua nori merilevää. Jonkin verran myös japanilaisia mausteita ja maustekastikkeita myynnissä, kaiken muun lisäksi.

Päiväyksien kanssa saa olla tarkkana sellaisten, jotka niitä aktiivisesti kyttäävät. Toiset eivät välitä, jos vaikka kuukausi on parasta ennen päiväyksestä kulunut, tai vaikka kaksi taikka kolme. Eli siellä on välillä vähän vanhempaakin kamaa myynnissä.

Ja tarkkana saa olla myös sisältöjen kanssa. Suolaisissa asioissa on usein mereneläviä. Lehmäntissimaitokikkailuja on onneksi vähemmän. Vaikka kyllä niitäkin löytyy. Järkytystä saattavat aiheuttaa pakastealtaan sisällöt: kaikkea ei ole pilkottu ja survottu pieniin esteettisiin paketteihin, vaan eläimet ovat kokonaisempina pakastettuja.

Mielestäni Viivoanissa on melko hyvin tuotesisällöt myös suomeksi tai englanniksi, mutta harmillisesti välillä saksan(?) kieliset tarrat on laitettu peittämään niitä paremmin ymmärrettäviä enkkuselostuksia. Ja silloin kyllä tuotteet jäävät hyllyyn, kun ei tiedä mitä on ostamassa.

Henkilökunta on välillä kuumottavaa, mutta ehkä se töykeys on vain minun korvieni välissä. Nuorempi väki puhuu sujuvasti suomea, englantia ja jotain aasialaista kieltä.

Ei muuta. Moikka. Sorry kuvien puute. Tässä kuva Ristosta hyvitykseksi.

4652666836_ebb1fef011_b

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s