Puputytön Helpot ja Hauskat Sunnuntaipuhteet: Kankaanpainanta

Heippaloikka!

Arvatkaa, kellä on ihan oikeasti sininen tukka! Vaihdoin värimerkkiä ja samalla vaihtu hiustenvärikin! Jee! Kirjoitan lisää hiuksista ja niiden värjäämisestä joskus toiste, tänään vuorossa kankaanpainanta. Vai onko se painantaa, jos sabluunan läpi tekee? Vai pitääkö painaa jollain, jotta se on painantaa? No, tänään kuitenkin tehdään kuvioita kankaalle!

Kankaanpainanta on todella hauskaa ja todella helppoa! Ja jäljestä tulee useimmiten tosi siitiä ja pysyvää. Kiva kiva!

Kuvioidut lautasliinat tai mahtavuutesi osoittava paita (tai ihan mikä vaan!)

19076412675_c2ec44e2df_k

tarvitset:

valmiita lautasliinoja, näitä löytyy yllättävän hyvin kirppiksiltä, saati sitten yksivärisiä paitoja, erityisesti t-paitoja.

sabluunan, näissä ohjeissa käyttämäni lintu -sabluuna on paras kankaanpainossa käyttämäni! takapinta on tarttuva, joten se pysyy kankaalla hyvin, ja jälki on ❤ toinen vaihtoehto on tehdä sabluuna itse, joka sekin on hyvin helppoa vaikkakin aikaa ja kärsivällisyyttä vaativaa. Sabluunan voi tehdä permanent-tussilla piirtoheitinkalvolle, leikkaamalla pienen pienillä saksilla taikka askarteluveitsellä kuvio pois.

kangasväriä, töpöttimen tai lastan, sabluunasta riippuen

silitysraudan, leivinpaperia

maalarinteippiä tai tarttuvaa, muttei pysyvää liimarolleria/sprayliimaa (jos käytät sellaista tarttuvaa sabluunaa, kuten lintuni, et tarvitse näitä)

Pidä huoli, että kankaasi on puhdas ja pesty pois huuhteluaineet ja muut vastaavat.

Laita pahvi tms. painettavan kankaan nurjalle puolelle, siis esim. paidan sisään, ettei väri tartu pöytään/paidan selkään/tms.

Laita sabluuna kankaalle oikeaan kohtaan. Tämä kannattaa tehdä huolella ja varmistaa noin kymmenen kertaa, että suorassa on. Suosittelen käyttämään liimarolleria sabluunaan tilapäiseen kiinnittämiseen kankaalle, mutta maalarinteipilläkin pärjäät hyvin. Itse olen kyllä lähes aina tehnyt niin, että pidän tiukasti kiinni sabluunastani, enkä ole kiinnittänyt sitä mitenkään. Mutta minä olenkin tuhma.

18453888534_299539cc56_k

Laita hiven maalia sabluunan reunaan, mutta varo ettei sitä mene yhtään kankaalle, eli ei liian lähelle reunaa. Jos töpötät maalin, niin ota töpöttimeen ihan pikkiriikkisen maalia ja töpötä kokeeksi ensin sabluunan reunaan, varmistaaksesi ettei maalia ole liikaa. Et halua, että maali menee sabluunan reunojen sisäpuolelle! Ja sitten vähän kerrallaan töpötät kuviosi kankaalle. Maltti on valttia, tässäkin. Eikä minulla usein sitä ole, joten tuputan kuvioni umpeen…harmillista!

Mikäli käytät hyvin kiinnittyvää, ohutta sabluunaa (lintu) toimi seuraavasti: vähän maalia sabluunan reunaan, lastalla levität varovasti koko kuvan päälle maalia. Ja se on siinä.

Tärkeintä on muistaa, että levittää vähän maalia kerrallaan, ettei se leviä sabluunan alle.

18890235849_60dc81de3f_k

Kun kuvio on kokonaan kuivunut (yleensä kngasmaalit kuivuvat nopeasti) silitä nurjalta puolelta tai leivinpaperin päältä viitisen minuuttia puuvillalämpötilalla (3 pistettä).

Valmista!

3256509466_e4daec39f4_b

Kankaanpainanta on tosi palkitsevaa! Kannattaa kokeilla!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s