Torstai Toivoa Täynnä!

Mitä ihmettä?!!? Postaus torstaina?! No mutta kun on niin paljon kaikkea, niin oli kirjoitettava.

En tiedä johtuuko lisääntyneestä aktiivisuudestani Facebookissa vai onko ihan oikeasti ilmassa jotain uutta, mutta Suomessa (tai siis ainakin Helsingissä) vegaaniset asiat alkavat tunkeutumaan marginaalista ihan kaiken kansan tietoisuuteen! Ravintoloita, joista saa vegaanisia annoksia ilman etukäteiskikkailuja, suoraan listalta! on enemmän kuin koskaan, ja osa niistä vielä sellaisia “kaiken kansan” mestoja, kuten vaikka Chico’s. Tai siis niinko niiden sijainti, Jumbossa on ainakin kaksi ravintolaa, joiden listalla on vegaanisia annoksia! Jumbossa! (Silti kehoitan aina varmistamaan [mikä on ärsyttävää, myönnetään], että onhan varmasti vegaaninen [ei tietenkään vegaanisessa ravontolassa tarvitse!].) Uusimpana (minulle) Kluuvissa sijaitseva Pizzarium, jossa kävin alkuviikosta. Melko tyyristä oli, kaksi viipaletta pizzaa ja kokis maksoi kympin, mutta olihan se herkullista. Ei siinä kyllä juustoa ollut, mutta makua sitäkin enemmän. Ei oikeasti kaivannut mitään lisäksi. Mut kymppi? Liikaa. Ai niin, eihän tää kuitenkaan mikään ravintola-arvostelu ole! Ihanaa, kun saa pizzaa myös keskustasta. Aiemminhan siis vaan sieltä Loosisteristä. (Jonka pizza ei ollut ihan näin hyvää.)

Ekolosta saa nykyään Veguston makkaroita, joita aiemmin olen saanut vain C:n Sveitsissä asuvan kaverin tuomisina. Ne on todella herkullisia, ja ainakin kilohinnoiltan edullisempia kuin Ekolon muut vastaavat. Hyvä Ekolo!!

Sinellistä 😉 saa nykyään vegaanisia lankoja! (mutta myös epävegaanisia 😦 )

On ne kaikista kaupoista saatavat hedelmäkarkit, ja Fazeriltakin tullut uusia herkullisia lakuja!

Ja sokerina pohjalla, erityisen ison maininnan ansaitseva Prisma! Multa ei ole aiemmin kovinkaan montaa kaunista sanaa ko. kaupalle liiennyt, mutta nyt niitä irtoaa kyllä useampikin! Prisma on viime aikoina kunnostautunut vegaanisten tuotteiden saralla oikein toden teolla! Vai mitä mieltä olette siitä, että Suomen toiseksi parasta suklaata saa tollasesta kaikkialle levinneestä isosta kaupasta? ichocon suklaiden lisäksi Prismasta saa nykyään myös oikeasti herkullisia vegaanisia juustoja!! Cheezlyt (jotka eivät kelvanneet oikein muuhun kuin sulatettuna johonkin piiloon) ovat poistuneet ja niiden tilalle tulleet/tulossa niin Violifen kuin Wilmersburgerin juustot! Oikeesti!! Sieltä kaikkien lehmäntissimaitojuustojen keskeltä löytyy nykyään useampi hyllypaikka herkullisille vegaanisille juustoille! Parhautta! Ja ne on vielä ihan kohtuullisen hintaisia! Tai ainakin Violifet on, Wilmersburgereiden paikka on edelleen tyhjänä, ja hintalappujen päällä on toiset laput, enkä ole mennyt niitä vielä urkkimaan. Niin huippua kyllä! Ja lisäksi Primasta saa nykyisin myös vegaanisia kasvispiirakoita! Siis sellaisia lihapiirakan tyylisiä rasvapalleroita. Ja ne on ihania! Itse ostin hyllyn tyhjäksi, ja olen kuullut muualta myös samaa. On ostettava, kun kerrankin saa! 🙂

Kyllä elämä on nykyisin helppoa, ja maukasta! Kiitos kaikkien ihanien, helposti saatavilla olevien, vegaanisten tuotteiden! Josta tuleekin sitten itsessään pienoinen miinus – osaako näitä juttuja enää arvostaa niin kuin ennen, kun kaikki on niin helposti käden ulottuvilla? Eihän niistä kohta jaksa edes mitään postata, kun ovat niin itsestäänselvyyksiä. On hankala selittää mitä ajan takaa, mutta ehkä fiksuimmat teitä ymmärtävät. Olen veganismissa aina tykännyt siitä, kuinka ei-vegaaninen jokapäiväiset, automaattiset tuotteet, kuten vaikka päivittäinen suklaapatukka kauppareissulta (tms.) on itselle niin iso juttu, siis just vaikka Go Max Go:n suklaapatukat on aina pienen juhlan arvoisia (Vegosta puhumattakaan). Ja nyt kun suklaata saakin päivittäistavarakaupasta, niin että voin vaikka työpäivän aikana käydä levyn jotain herkkua hakemassa, katoaako siitä hohto?

Tokihan tuo on itsekästä puhetta. Eläinten asialla tässä ollaan, ja mitä enemmän eläinystävällisiä tuotteita on helposti saatavilla sen parempi eläimille! Siitä syystä nielee pahan mielenkin eläinten lihaksia esittelevien hyllyjen välissä, sitä yhtä vegaanista versiota etsiessään. Hyvä, että se eläinystävällinen tuote on siellä eläinepäystävällisten (hassua sanoa sitä epäystävälliseksi, kun sehän on eläimille hengenvaarallista) seassa, niin helpommin päätyy myös niiden eläinten hengelle vaarallisten ihmisten ostoskoreihinkin. Mutta valitettavasti aika harvoin minun, kun tulee tosiaan kierrettyä lihashyllyt vähän kauempaa.

Pahoittelen aivan kamalan huonoa kuvaani, se on otettu onnettomalla kännykkäkamerallani. (Thai-Cube ei liity postaukseen mitenkään, vaikka onhan sekin mukavaan, että myös pakastealtaasta löytyy vegaanisia aterioita!)

kuva (2)

Menkää ja kansoittakaa Ekolon ja Prisman käytävät! Ostakaa hyllyt vegaanisista tuotteista tyhjiksi!

Kaikkea ihanaa! (mulla on ollut suuria vaikeuksia tämän postauksen oikeinkirjoituksen kanssa, pahoittelen. Tuntuu, kuin olisin krapulassa, on vaan niin väsy. Koittakaa kestää.)

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s