Kuvapäiväkirja Torstailta 26.11.2015

Moik!

Aamulla en meinannut päästä sängystä ylös kun ei vaan huvittanut mikään. No, nousin kuitenkin ja tusnin itseni kovin pieneksi. Joten valistin myös hyvin pienet astiat aamiaiselle. Ja macro linssin tän päivän kuvaamiseen. Oon viime päivinä taas syönyt vähän terveellisemmin smoothieta aamuisin, nyt unohdin illalla laittaa tattarit likoomaan, joten leipä.

22973746349_9b58786cfc_z

Mehän ostettiin viime kuussa (!! itku, onko siitä asta niin lyhyt aika? Tuntuu, kuin en olisi koskaan siellä käynytkään, ehkä korkeintaan unissani.) Japanista uusi “peruslinssi” kameraan, kun edellinen on ihan sökö, mut se ei käynytkään meidän kameraan ja ollaan sitä yhden ihanan kaverin avulla hoidettu sen firman kanssa, että saatais se jotenkin vaihdettua. Lupasivat lähettää meille uuden ja maksaa palautuksen. 🙂 Jee! Mutta vielä ei ole toimivaa linssiä, muuta kuin tuo macro.

Syödessäni ja sit sen jälkeenkin tilasin joululahjoja ja yritin paikallistaa jostain myymätöntä Vansin kissareppua. Ei auttanut, loppuunmyyty ihan kaikkialta. Ebaystä olis saanut, mutta maksaa noin tuplat normaaliin verrattuna. Ei kiitos. Tyttärellä kamalan vaikeita lahjatoiveita, onneks mies on niin helppo. Ja poika helpoin (ja tylsin= rahaa). En muistaakseni ostanut tällä kertaa itselleni mitään. (ostinpas! Hiusväriä.)

22713308774_90621c6774_z

Ja kun kerta Postin lakko täällä päin Suomea on kuulemma päättynyt oli aika laittaa tilauksia eteenpäin. Oon oikeesti ollut kuin tulisilla hiilillä tän hemmetin lakon takia. Joo joo, tuen kyllä, mutta tälläiselle miniyrittäjälle ollut kyllä aika moinen kauhistus, kun ei saa tilauksia postiin ja emmä tiedä minkä verran on kotimaisten asiakkaiden tilausintoon vaikuttanut. Ihan kamalaa on kuiteski. Tälläisen mahdottoman pienen ja soman paketin tein Amerikkaan. Eikö ole mahdottoman ihana kissakuori pienelle viestille. Sakset, jotka nekin vähän keskivertoa pienemmät mittakaavaa antamassa.

23045894410_183d975c5a_z

Olin laittamassa näitä äitin mukana Tallinnaan, kaikki ulkomaille menevät oli paketoitu uudelleen/postimerkit riivitty irti, että lähettäis sieltä, mut sit lakon sanottiinkin päättyneen ja ehkä olis turvallisempaa laittaa eteenpäin Suomesta. Tiedä häntä. Paketoin uudelleen ja laitoin postiin. Saa nähdä koska ovat perillä.

22714529223_1fc989cc03_z

Tein lapsille joulukalenterit koska olen hyvä äiti. Ripustin kalenterit keittiön seinälle ja saaterin pussit irtoilevat koska olen kärsimätön ja huolimaton äiti.

23259107351_4ebd1e74df_z

Uh. Riitelin miehen kanssa enkä suostunut syömään lounasta sen seurassa vaan kitkuttelin pitkälle iltapäivään, mut lopulta oli luovutettava. Söin leipää ja jälkkäriksi testasin brownieita, jotka mies oli ystävällisesti leiponut puolestani, että minä saisin ommeltua rauhassa (enkä edes ommellut!) Animalian Pks tapaamiseen ja huomista (eli siis tämän päiväistä Fur Free Fridayta varten. Sairaan hyvää. Lepyin.

22714533803_6d02f8d8a3_z

Jälkkäriä syödessä katsottiin eilen illalla aloitettu elokuva loppuun. Fantastic Mr. Fox. ❤

23233340132_bf9368fc9f_z

Back to work! Harjoittelin napinläven tekoa koneellani. Olen sitä joskus kokeillut, ja muistin että jotain jouluvalojen ripustamiseen verrattavissa olevaa ärsyttävää tähän liittyi. Sain koneen toimimaan kuin unelma, se automaattisesti teki hienot pylväät ja tapit ja mitä lie – mutta vain toiselle puolelle! Ärgh! Kun piti palata alhaalta ylös toista puolta sillä olikin kamala kiire ja toisesta pylväästä tuli todella ohut, eikä ollenkaan tukeva. Sitä sitten junnasin aikani. Mutta kyllä minä lopulta napinläven sain aikaiseksi.

23233340892_b7a33f8655_z

Leikin pupujen kanssa. Ai niin, joulukalenteria tehdessä Hyrrä varasti yhden hedelmäkarkin. Ja yritti päästä Marianneihin käsiksi. Kalentereita tekiessä paljon meni aikaa Hyrrän hätistelyyn, kun se oli kerran päässyt karkin makuun…

Tässä kuitenkin Michael, joka on ihana ja kiltti.

 

Ja sitten kävi kuulkaa niin, että lähdin miehen kanssa autolla Animalian toimistolle, olin ottavinani kameran mukaan mutten sit kuitenkaan ottanut. No, ei hätää, otan sitten surkeita kuvia kännykkäkameralla. Mutta oli kännykkäkin jäänyt kotiin. Ja rahapussi (joka saattoi kyllä olla tahaton taktinen veto, sillä olihan minulla mies kuitenkin mukana).

Niin, mentiin toimistolle, syötiin brownieita, kuultiin vähän delfiineistä eikä päästy yksimielisyyteen pikkujoululahjoista. Meillä oli muuten Kenai mukana.

Toimistolta ajettiin Vaasankadulle, syötiin Soi Soissa jälleen Sataman Seitanit (tällä kertaa oli paras annos koskaan, vaikkakin multa puuttui kokonaan chilit [ei hätää! sain miehen chilit sitten], mieheltä paahdettu sipuli ja chilikastike. Mutta oli just sopivan, eli ihan hillittömän, suolaista ja tosi rasvaista. Just the way I like it.) ja sit maha pystyssä vielä Vegekauppaan hakemaan herkkuja. Mies maksoi. Kaiken. 🙂

Kotona ompelin vielä tovin, sain asiakkaan korttikukkaron valmiiksi ja olin ihan supertyytyväinen lopputulokseen. Mun ei tietenkään pitäis sanoa tätä ääneen, mutta kuumotun ihan törkeesti tilaustöistä. Siis että mun pitäis tehdä jotain uutta ja pysyä vielä ehkä jossain suht asiallisessa aikataulussa. Kyllähän mä yhtä kassia tein yli puolivuotta, ja on tässäkin tilauksessa mennyt jo melkein kuukausi. Ja kyse kuitenkin ihan simppeleistä ompeluksista. Mutta kun ne on uusia ja erilaisia…kyllähän sellasista pitää ahdistua ja mennä lukkoon. Eikö?

Luen edelleen, ja varmasti vielä pitkään Alex Kerr:n Dogs and Demons -kirjaa. Joten luin sitä vielä pari sivua illalla.

Hauskaa alkavaa viikonloppua!

Moikka!

xoxo,

Raisa

One thought on “Kuvapäiväkirja Torstailta 26.11.2015

  1. Olipa kiva nähdä teitä! Vaikka lopulta sulkeuduin toimiston keittiöön etsimään sitä perhanan korttia. Mitä mieltä olette Soisoin sisäilman laadusta? Syötiin siellä viime viikolla ja ilma oli niin täynnä rasvaa ja käryä että tuli ihan huono olo. Joo ja muistan kyllä että erään kassin aikataulu ikäänkuin venahti hieman.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s