Viikon Ostos, 5

Heips!

Nyt huijaan, mutta koska oma blogi omat säännöt niin eihän se edes mitään huijaamista ole. Viime viikon ostos on oikeasti toissaviikolta, mutta kun silloin tuli ne paperihömpötykset niin ei jäänyt tälle tilaa. Ja lisäksi vielä se, että ajattelin tämän postauspäivän koskevan yksittäisiä ostoksia, eikä yhdestä paikasta tehtyjä useita ostoksia, mutta toisin kävi. Koittakaa kestää näiden vaihtelevien sääntöjeni kanssa. Arvatkaa miltä se tuntuu täällä päässä koko ajan vaihdella näitä juttuja! 🙂

Tätä postausta vähän jännitän, koska en löytänyt ko. firmaa Animalian taikka Buavin listoilta, mutta yleisesti ottaen maailmalla puhutaan siitä eläinkokeettomana tuotemerkkinä, ja Petan listalta sen kyllä löysin. (sama juttu esim. Lushin kanssa.) Yleensä olen aika tiukkis tälläisten asioiden kanssa, mutta jos vegaanit Yhdysvalloissa käyttävät ko. merkkiä niin kaipa se silloin käy meille Eurooppalaisillekin? Ehkä tämä vaan omaa omien sääntöjen ja rajoitteiden asettamista niin, ettei niistä ole itselleni haittaa? Huonosti sanottu, mutta ehkä ymmärsitte? Ehkä minä ymmärsin?

No, joka tapauksessa kyseessä E.L.F Cosmetics. Mitä enemmän ko. merkistä luen sen vakuuttuneemmaksi sen kelpoisuudesta juuri minun meikkilaukkuuni tulen. Sarjan tuotteet ovat ymmärtääkseni kaikki täysin vegaanisia. Netissä törmäsin vanhaan blogipostaukseen, jossa lueteltiin tuotteita, joissa käytetty mehiläisvahaa, mutta nykyään niitäkään ei enää ole, vaan mehiläisvaha on korvattu synteettisellä mehiläisvahalla. Itse en ole mokomasta kuullutkaan, mutta enpä ole kovin monesta muustakaan kosmetiikan raaka-aineesta. Osa meikkisiveltimistä saattaa olla eläinperäisiä, mutta ymmärtääkseni tähänkin on tullut/tulossa muutos. Muutoin siis täysin vegaaninen ja eläimillä testaamaton merkki! (Eikä myy tuotteitaan Kiinassa.)

Siinä tärkeimmät. Oikeastaan “elinehdot”, ja nyt sitten ne herkulliset asiat: Elf on halpa!! Elf on hauska! Näitä kahta ominaisuutta aika harvoin saa yhdistettyä vegaaniseen, eläimillä testaamattomaan kosmetiikkaan. Ainakaan siis just täällä Suomessa. Toki on hyvä, että käyttämämme kosmetiikka on mahdollisimman ekologista ja puhdasta ja mietoa ja hajutonta ja väritöntä. Mutta välillä se nyt vaan on hauskaa olla värikäs! Ja ei niin vakava.

Elf on ehkä parhaiten tunnettu just siitä edullisuudestaan ja silti hyvästä laadustaan. Itse en osaa kosmetiikan laadukkuutta arvostella, samaa kamaa kaikki? Tuoksuilla ehkä voi jotain ylellisyyden tunnetta saada aikaiseksi, ja varmaan levittymiselläkin oma osuutensa, mutta yhtä lailla voi halpa kosmetiikkakin olla hyvän tuoksuista ja hyvin levittyvää, joten tokkopa niitä erottaa edes ammattilainen? Tämä siis tiedoksi, että en oikeasti tiedä onko Elf hyvälaatuista vai ei, mutta itse pidän siitä hurjan paljon! Huulikiilteet ja punat joita ostin tuoksuvat ihanalle! Luomiväripaletti, jonka ostin on todella mainio! Ihan kaikkia tuotteita en ole vielä kokeillut, sillä jotain vanhoja juttuja on vielä käyttämättä loppuun, mutta aivan kaikki mitä olen kokeillut on ollut todella ihanaa! Minä niin lämmöllä suosittelen! (Jos joku tietää miksei tämä ole Animalian/Buavin listoilla niin sopii kertoa ja voin sitten tarvittaessa muuttaa tuota suositustani.)

Omat ihanuuteni tilasin Pretty.fi sivustolta, mutta näitä saa myös Yliopiston Apteekista.

26086288055_b56a098f78_z

Eipä sitten muuta tällä erää. Nyt sohvalle potemaan!

xoxo,

Limakeuhko bloggarinne Raisa

5 thoughts on “Viikon Ostos, 5

 1. Luen tätä osin tai varmaankin juuri värikkyyden ja omaperäisen arkisen huikentelun tähden. Ajan kuluksi näin sairaslomaillessani katsoin, mitä kehumassasi luomivärissä on. On mm. muovia, Nylon-12! ja parabeeneja. Parabeenit ovat allergian aiheuttajia. Muovit ovat muoveja, pieninä hiukkasina ne tunkevat kaikkialle, vesiin ja eliöihin ja ihmisten silmiin ja muualle. Hajusteissa on se vika, että niistä ei tarvitse paljastaa muuta kuin “parfum”, se sitten voi sisältää ihan mitä tahansa. Jos tuotteella on pohjoismainen ympäristömerkki, siinä ei saa olla muoveja, eikä luonnonkosmetiikassa. Elä nyt aikanaan kipeän silmäsi ympäristöön tunge noita. Pikaista paranemista.

  • Kiitos! Tauti alkaa hellittämään, ylihuomenna pitäisi taas töihinkin jaksaa! Ei huolta, aina jos silmät vähänkään oireilee (mulla on melko kuivat silmät, joten sitä tapahtuu aika ajoin) niin pysyn visusti kaukana kaikista meikeistä. Aika hurjia aineita saa kosmetiikkaan tunkea! Mä en kynsilakkaa tai hajuvettä käytä juuri tästä syystä, mutta en ole vielä valmis ulottamaan kammoani koskemaan kaikkea kosmetiikkaa. Hiusten vaalentamisesta pitäis kyllä ehdottomasti aloittaa!

   Kiitos kommentistasi! Pikaista paranemista myös sinulle!
   xoxo,
   Raisa

 2. Pingback: Viikon ostos, 9 | PINKKIS of Finland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s