Kiitollisuus ja Kuva Päivässä, 14.-20.4.2016

Moikkeliskoikkelis!

Aloitetaan tällä kertaa kuvilla:

105/365 Silmälasit. Saateri soikoon!

26165183360_6fe72bd38c_z

106/365 Vege-Neste. Just SE Nesteen huoltoasema! Melkoista olla täällä!

25950436923_38e73246f0_z

107/365 Tunnelmakuva kahvilasta. Kamerakurssin tehtäviä.

26280739620_aac25a0e8a_z

108/365 Sadepisaroita. Kameralla leikkimistä.

26553628915_24d7cf0a01_z

109/365 Skräppikamaa. Hups! Unohdin ottaa tietoisen kuvan, joten ajattelin käyttää tälle päivälle myynti-ilmoituksiin tarkoittamiani kuvia, jotka näitä kuvia tänne ladatessani just poistin…että silleen. Tässä olis kuulunut olla tämän hetkiset viimeiset “ylimääräiset” skräppikamani.

110/365 Kirjoja. Ai jai, kaikki varmaan tunnistaa tämän tunteen: Niin paljon luettavaa, mutta niin vähän aikaa. Tällä hetkellä luen näistä Orpokodin poikaa (loppusuoralla), Zero Waste Home ja Homemade Vegan Pantry. Innolla odotan, että pääsen käsiksi noihin muihinkin.

26527341846_d07c40207b_z

111/365 Puolisen vuotta sitten mulla oli viimeksi säästäväinen kausi meneillään, ja onnistuin keräämään “Katastrofi rahastoa” 360 €, josta sitten vähemmän säästäväisenä kautena otin 150 € tatuointia varten, jonka käytin sohvaan ja kirjahyllyyn. Nyt kun säästäväinen kausi on lähtenyt uudelleen käyntiin olen saanut rahastoni jälleen kasvuun. Tää on sitä varten, jos johonkin kipeästi tarvitseekin käteistä. Vaikka niin, että ollaan reissussa ja Kenaille/Michaelille tapahtuu jotain ja pitää mennä eläinlääkäriin, eikä äitillä (tai kuka niitä eläimiä onkaan hoitamassa) ole tarpeeksi rahaa. Tms. Turvarahastoa yllättävien tilanteiden (esim. äkillinen tarve tatuoinnille…) varalle.

26527342296_019dd995ee_z

Kiitollisuus:

14.4 torstai

Palautetut tuotteet ja niistä saadut rahat. Olen viime aikoina shoppailun sijaan tehnyt paljon palautuksia, mm. ne tapettirullat, ja saanut niistä kivasti rahaa takaisin.

15.4 perjantai

Niin monta asiaa!

 • syntymäpäivä
 • syntymäpäivälahjat
 • vegaanien pyörittämä Neste
 • Askartelupirtti
 • skräppikauppiaat
 • ihanaiset skräppinaiset
 • hienot lasit Marikolta
 • maksettu kirjastosakko
 • uudelleen postitettu Margo
 • uusi, kiehtova kirja

16.4 lauantai

Kamerakurssi. Kuten olette ehkä saattaneet huomata, en oikeasti osaa hyödyntää kameraani juurikaan. Siis käyttää sitä. Menin kurssille, joka oli matalankynnyksen kamerakurssi.Opin jotain ihan alkeita, tai siis niitä siellä opetettiin. En tiedä vielä mitä minä opin. Kiva kurssi joka tapauksessa!

17.4 sunnuntai

Kotiinpaluu ihanan perheen luokse. ❤

18.4 maanantai

Autottomuus (bonuksena unilääkkeet). Pöhnässä.

19.4 tiistai

Jalkahieronta ilman hintalappua. Meillä hieronta maksaa aina, mutta nyt sain jalkahieronnan pyytämättä, ilmaiseksi. Woot! Ihan kuin oltais just vasta tavattu ja vielä haluaa olla toiselle mieliksi. 🙂

20.4 keskiviikko

Katastrofirahasto. Onneksi olen välillä fiksu.

Monilla on voimakkaat mielipiteet “katastrofiin” varautumisessa, se koetaan jotenkin tosi hölmönä ja emmä tiiä, pöhkönä. Mutta jos en käytä rahaa mihinkään “suojautumisjippoon” niin ei kai siinä mitään väärääkään voi olla?

Menen nyt laskemaan rahojani, heippa!

xoxo,

Raisa

 

 

2 thoughts on “Kiitollisuus ja Kuva Päivässä, 14.-20.4.2016

 1. Ihana tuo sadepisarakuva!

  Hienoa kuulla, että säästäminen menee hyvin, se on aina palkitseva tunne, kun näkee säästöjen pikku hiljaa karttuvan mukavan isoksi summaksi. Joka alkaakin sitten poltella… 😀

  Tiedän tuon kirjapinon niin hyvin… tuolla on samanlainen läjä kirjaston kirjoja odottamassa vuoroaan. Ainoa, mikä mut niitä ajaa sitten riivatulla vauhdilla lukemaan on edessä häämöttävä eräpäivä ilman uusimismahdollisuutta – se potkii tehokkaasti persuksille, kun kirjassa on jo varauksia eikä sitä saa pitää kuukautta pidempään.

  Kenen mielestä säästäminen arvaamattomaan/elämän tasapainoa järkyttävään menoerään on hölmöä? Sanoisin, että sellainen ihminen on itse hölmöläinen. Ellei satu kierimään rahassa tai makuuta jatkuvasti tonnikaupalla fyffeä tileillään, rohkenen väittää, että iso ja yllättävä rahareikä voi syöstä tavallisen mattimeikäläisen talouden syöksykierteeseen hyvinkin äkkiä. Säästäminen pahan päivän varalle ei ole pelkästään fiksua, se on vastuullista taloudenhoitoa. Talousneuvojat suosittelevat, että ihmisellä tulisi olla säästössä (vähintään) kolmen kuukauden menoja vastaava summa työttömyyden tai muun ennalta-arvaamattoman varalta. Muut, tiettyyn käyttötarkoitukseen säästettävät rahat olisivat vielä erikseen.

  Olisi kyllä jees, jos vielä joskus voisi elää tuon ohjenuoran mukaan ja vuorata taskunsa niin hyvin säästöillä, ettei tarvitsisi kantaa huolta pärjäämisestä missään tilanteessa!

  • Kiitos Sara jälleen mahtavasta kommentista!
   Se noissa säästöissä tosiaan on, kun siitä tulee vähän semmoinen levoton olo, et mitäs nyt kun tätä kerrankin on, mihinkäs sen sitten laittaisi. Mulla on pankkitilillä just toi mainitsemasi puskurirahasto, tai siis ei ole vielä läheskään kokonaan kasassa, mutta tuloillaan, kasvamassa. Ja se hirvittää. Tai siis hirvittää se tulevaisuuden Raisa, joka nauraen pistää rahat menemään johonkin sen aikaiseen hullutukseen. Mutta joo, tällä hetkellä olen hyvin tyytyväinen tähän suuntaan, johon talouteni on menossa. 🙂 Jotenkin se ehkä helpottaa, kun tietää että voi ostaa, jos niin haluaa niin sit ei niin paljoa haluakaan. Ja mulla aina, kun vaan jaksan sen muistaa, auttaa se, kun muutan jonkun hinnan tunneiksi, jotka joudun työskentelemään ansaitakseni sen rahan. Lähtisinkö mieluummin kaksi, kolme tuntia aikaisemmin töistä vai ostaisinko tämän hiuslakan? Yleensä ajatus töistä aikaisemmin lähtemisestä voittaa. (kävin muuten yksi päivä Stockalla katsomassa Paul Mitchellin hiuslakkoja…pöyristyttävän hintaisia. Pärjään hyvin ilmankin.) Tietenkään en voi oikeasti lähteä töistä tolleen noin vaan kesken kaiken, mutta teoriassa joo. Ja se riittää.
   Joo, noi eräpäivät on aika hyviä lukemisen nopeuttajia! 🙂
   Mä tarkoitin sillä joidenkin hölmönä pitämisellä sitä, kun kootaan jonkinlaista katastrofipakkausta. Tai siis sellaista, että pidetään kotona käteistä, jos vaikka tulis jotain, ja automaatit ei enää toimiskaan, ja sen käteisen tulis myös olla ainakin osittain pieninä seteleinä, ettei kaikki mitä sillä ostat tule maksamaan just sitä isoa seteliä, joka sulla on. Ja jonkinlaisen ruoka- ja kynttilävaraston keräämistä. Mua tollanen “tuomiopäivän” odottelu kiehtoo. Mutta noin yleisesti se tuntuu vaan ärsyttävän ihmisiä. Ja sitä pidetään hölmönä. Ja taas toisaalta se vähän sotii sitä karsimista vastaan. Haluais lisää tilaa ja avaruutta, mutta toisaalta pitäis olla paljon ruokaa ja tavaraa varalta. Sillä jos oikeasti jotain tulis (sota, talous kaatuis, kaaos, mellakka, mitä lie niitä nyt onkaan) jotain, niin ne jolla on eniten kaikkea pärjäis tod.näk. parhaiten. No, se on vähän kuin vakuutuksen ottamista, paitsi ettei se maksa oikeastaan mitään. Vaikka voihan siihenkin laittaa ihan kivasti rahaa menemään, ostaa jotain yksittäispakattuja vesiannoksia ja veivattavia radioita (se olis kai oikeesti hyvä olla?).
   Mutta joo, kiitos paljon kommentista!
   xoxo,
   Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s