Kuvapäiväkirja Torstailta 28. huhtikuuta, 2016

Smoi! (mulla on s-kausi meneillään, monet nimet ja sanat saavat S-kirjaimen eteensä…)

(huom! jossain tuolla alhaalla kiroilen paljon. Kiroilu on rumaa, ja sopii ainoastaan sopivasti annosteltuna, naisille. Miesten ei sovi kiroilla laisinkaan.)

Koska mulla on niin hyvä elämä oli tämäkin päivä hyvä. Ainakin hyvin sain välteltyä ompelemista. Mulla on työn alla kaksi ekolepakkoa, joista olen hyvin innoissani ja taas toisaalta niiden tekeminen on hyvin rasittavaa, kangas elää omaa elämäänsä ja suorastaan vittuilee mulle enkä haluaisi olla niiden kanssa missään tekemisissä. Niin, mutta niistä tulee (tai pitäisi tulla) todella mageet, ja ne on tehty melkein kokonaan kierrätysmateriaaleista!

Aamupalaa syödessä tien hyvin pienen ja erittäin Zero Waste -henkisen tilauksen Vegan Essentialsilta. Woot! Siipan äiti on lähettämässä meille jotain, tai siis mies on ihan varmaan tilannut kengät äitinsä osoitteeseen, ja nyt kasataan muutakin lähetettäväksi niiden mukana. Ei mulla siis oikeasti ole muuta kuin eilen mainitsemani kosmetiikka ja nyt pienen pieni tilaus. Mutta mä oikeesti valkkasin herkkuni niin, ettei niissä olis muovia, joka päätyis saman tien roskiin. Tilasin kyllä kaksi huulirasvaa, jotka ovat muovihylsyissä. (Sieltä saippuafirmasta kyllä tilasin huulirasvan, joka oli muistaakseni metallipurkissa.) Mutta sitä kompensoidakseni tilasin hammaslankaa (hitto! Hammaslangassa käytetään yleisesti vahana mehiläisvahaa! En tiennyt!), joka on 1) vegaanista (tietty – Vegan Essentials) 2)pakattu pahvirasiaan. Lanka itse kyllä nylonia. Mä oon toistaiseksi käyttänyt niitä lankaimia, siis sellaisia jossa tulee läjä muovia mukana. Mutta käytän yhtä ja samaa noin kaksi kuukautta. Silti. Zero Waste.

26100895814_2253166bb6_z

Teki mieli leipoa. Tai tehdä jotain (muuta kuin ommella). Joten tein kahta erilaista siemennäkkäriä ja yhden satsin tosi terveellisiä keksejä.

26434065830_32a1ddb5b7_z

Eka satsi näkkäreitä onnistui loistavasti! Ripottelin pinnalle sellaista savustettua (tai jotain) oluthiivajauhetta, jota oon joskus saanut Ameriikasta. Tosi herkullista. Unohdin kohtuuden ja söin niitä niin, että tuli maha kipeeksi. Toinen resepti ei toiminut laisinkaan, ei jatkoon. Ehkä ne siemenet siltikin kelpaa salaattiin ripoteltavaksi tms. Kekseistä tuli vähän kuivia (laitoin alle puolet rasvaa, kun kookosrasva loppu kesken ja koostumus antoi ymmärtää, että olis ihan hyvä. Mutta silti syötäviä.

26613859342_7b17fed862_z

Tässä välissä taisin tehdä paljon kaikenlaista “tärkeää”. Siivosin, pyykkäsin, laitoin ainakin 50 tavaraa pois. Kuvasin kaikkea myytävää, ja saatana! Vittu perkele! Se helvetin linssi hajos! Ette usko kuinka kamalan paljon vitutti. En tiedä mitä tehdä. Kaipa siinä jotain takuuta olis jäljellä, mutta en taida jaksaa sen kanssa säätää. Muistatteko kuinka pitkään kesti, että saatiin uusi linssi. Ei me oltu siihen uuteen linssii alunperinkään kauheen tyytyväisiä, se vaikutti jotenkin tosi hepposelta. Ehkä mä nyt ens kerralla ostan sellaisen, jossa ei ole zoomia?

No, kuvan hileet ja mikrohelmet myin. Petsit myin, ja ison kasan kankaitakin. Jee!

26102109433_4612556cce_z

Mies lähti auttamaan kavereita muutossa, minä menin Napsukan kanssa kierrättämään (tiiättekö sen ison Ikeassa myytävän läpinäkyvän kierrätyskassin? Raahasin sitä mukana, reppu selässä), kirjastoon hakemaan varaamiani kirjoja ja lopulta uittamaan vesipetoa.

26433307600_4f58b7932c_z26705942705_671093a91c_z

Kenai pulahti neljä kertaa uimaan.

26433303540_4f1ef76ccb_z

Kodin lähellä näin aikuisen miehen ulkoiluttamassa kania. Hassua.

Kotiin päästyä menin vähäksi aikaa ompelemaan. Joku siinä kankaassa mättää ja vetää saumoja vinoon. Samperi. Joudunko purkamaan?

Mies tuli kotiin. Olin lahjonut hänet olemaan ostamatta roskaruokaa “kala”puikoilla, joita lupasin tehdä. Mies soitti ja kertoi muuttoapua saaneiden kavereiden tarjoavan Soi Soista ateriat. Iiiik! En voinut vastustaa! Ateriat tulivat muovipussissa, mutta muutoin kaikki muu oli tavalla taikka toisella maatuvaa.

En jaksa muistaa koska olen viimeksi syönyt Sataman Seitanin, mutta kauan siitä on. Niin kauan, että kun sain aterian eteeni kiljahtelin vähän! Voi itku, että oli hyvää! Voin todella huonosti aterian jälkeen, ihan niin kuin pitääkin! Mahtavuutta! (Siis ei se ruoka, vaan sen määrä teki huonovointiseksi.)

26705945825_8c139b68ee_z

Sairas jano.

Kirjoitin vielä kaksi kiitoskorttia. Ei ehkä ihan randomeista mene, mutta sainpahan nekin tehtyä. Ensi viikolla varmaan sitten taas niitä yllätyskortteja.

Pakkasin kankaat, todennäköisesti liian isoon laatikkoon. En taida jaksaa vaihtaa pienempään. Hitto.

26679460026_88825190e6_z

Sain hetki sitten soiton töistä, pyydettiin tulemaan etuajassa. Kiire! Smukavaa viikonloppua!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s