Kuvapäiväkirja Torstailta 5.5.2016

Smoi!

Torstaina 5.5.2016 minä:

Söin aamupalan hyvin leveästi.

26239522124_765b504271_z

Olin töissä. En muistanut ottaa kuvia.

Poljin kotiin. Muistin kuvapäiväkirjan. Näytin ihan joltain elokuvan idiootilta lippis päässä ja takki auki. Silmälasit edelleen korjaamatta, joten en voi käyttää aurinkolaseja (toinen sanka sojossa silmälasit vie niin paljon tilaa, etten saa niitä mahtumaan mukaan, kun raahaan niin paljon tavaraa töihin [myymiäni askartelutavaroita ja Hello Kittyjä, H&M:lle tekstiilejä kierrätykseen jne.]) ja siksi käytän lippistä.

26239514824_c7efdaa6e4_z

Ai niin, töistä päästyäni kävin apteekissa ja kaupassa. Piti ostaa tyttärelle allergialääkettä, joka ei väsytä.

Näistä ostoista ainoastaan juuston paketti ja allergialääkkeiden läpipainopakkaukset päätyvät kaatopaikalle, kaikki muu kierrätettävää. Meillä enimmäkseen isäntä hoitaa ruokaostokset, mutta erityisesti nyt, kun pyrin vähentämään jätettä käyn suht mielelläni kaupassa. Jätteen välttäminen on sekä hauskaa, että haastavaa. Miten vaikka tofu tai juusto? No, molempiahan voisi tehdä itse…

Valitsin Pirkka kaakaojauheen, koska se toinen (Green & Black’s) tulee muovikannen kera. Kävin toissapäivänä Prismassa näitä katselemassa, mutta jäi kaakaot ostamatta, kun en löytänyt tyydyttävää ratkaisua. Pahvipakkaukset eivät olleet Reilun Kaupan, Reilun Kaupan ei ollut pahvipakkauksessa…kunnes muistin, että Pirkallahan on juuri oikeanlainen kaakao! 🙂 Pirkalla olisi myös ollut etikkaa lasipurkissa!! Laitoin sen koriin, ja olin kävelemässä pois, tulin katumapäälle ja laitoin takaisin. Näin toimii fiksu-Raisa, sillä kotona on 1,5 litraa etikkaa (muovipullossa, kun ei Prismassa ollut muuta). Oatlyn kaurakerman valitsin, koska siinä ei ollut muovikorkkia.

(saatana, ihan oikeesti. Mullahan menee ikuisuus kaupassa, kun syynään ainekset, että ovat vegaanisia, syynään merkit, etteivät ole “pahoja”yrityksiä ja nyt vielä tämä kierrätettävyys ja mahd.pieni jätekuorma. Mutta minä pidän siitä. Ja luonto pitää minusta. Ja eläimet kans.)

26777622271_6531a45f43_z

Jäätävä nälkä. Onneksi oli tämä!

26810920066_451cc204aa_z

Unohdin ottaa kuvan kun pizza vielä näytti asialliselta. (oikeasti tämä kuva on otettu ennen tuota kokkaavaa miestä. Näin järjestettynä ne ovat kuitenkin fiksumman oloiset.)

26239514214_91398854fa_z

Kupu ravittuna mentiin kävelylle. Naapurin (sen jossa asustaa Kenain arkkivihollinen, kaunis valkea koira) (koriste?)luumu??puu kukki näin kauniisti

DSC06532

Tässä nää tyypit, joiden kanssa kävelin. Tykkään niistä.

DSC06533

Kenai kävi tietenkin uimassa. Se kävis vaikka lätäkössä, jos me vaan annettais. Se on käynyt jo kahden kolmen viikon ajan uimassa lähes päivittäin. Aina kun me annetaan sen mennä.

DSC06535

Minä tihrustelin tipuja.

DSC06539

Lenkin jälkeen keräsin vajaa 10 tavaraa pois laitettavaksi. Muutama sana karsinnasta:

Suosittelen tekemään yhden ison karsinnan, tai sarjan isoja karsintoja tyyliin Marie Kondo, jossa oikeasti kaikki saman sarjan tavarat käydään läpi. Näin saa jotain silminnähtävää aikaiseksi. Itse koen sen kuitenkin melko lailla työlääksi ja jotenkin vaan liian isoksi, joten suosin arjessa “5 tavaraa päivässä” tyyliä. Eli avaan vaan kaapin, ja poimin sieltä 5 tavaraa, jotka laitan pois. Enimmäkseen Kierrätyskeskuksen pussiin, niin että päätyvät aikanaan uudelle omistajalle. Jotain laitan sivuun, niin että itse myyn ne ja saan rahaa. Ja loput päätyvät joko kierrätykseen tai roskiin.

Unohdin, että aloitin kirjoittamaan tätä “torstaina minä” -muodossa, ja kirjoitin jälleen ihan mitä sattuu. En jaksa korjata, koska olen laiska.

Yksi asia vielä. Meille tuli töihin “hot fix” kalvoa. Siis sellaista kimallekalvoa, joka silitetään kiinni kankaaseen. Ensin leikataan muotoonsa ja sitten silitetään. Otin ensin neljä kalvoa itselleni sivuun, sitten vähensin sen kahteen, koska olen (olevinani) järkevä. En voinut niitä vielä ostaa, koska vietän “No Spend Month” (eikö nämä haasteet ikinä lopu!? Sen lisäksi osallistuin digitaaliseen Minimalismipeliin), joten laitoin itselleni varaukseen, niin että ostan ensi kuussa. Yön yli annoin asian hautua, ja eilen laitoin varaamani kalvot hyllyyn. Voi olla, että kun kalvot ovat loppuunmyydyt (minä vielä soitin toiseen myymälään kysyäkseni kalvojen tulevaisuudesta, että onko tuote tullut jäädäkseen, vaiko vaan erä, jota ei enää lisää tule. Varmaa vastausta en saanut, mutta eräksi veikattiin.) minua itkettää ja harmittaa, etten ostanut, mutta kun en kerta ihan oikeasti keksinyt niille mitään käyttöä juuri nyt, jätin ne ostamatta. Sillä juuri noita “varmuuden vuoksi” tuotteita olen myymälään palauttanut useita kymmeniä tässä kevään aikana.

Ei muuta.

Smoikka! Voikaa hyvin!

xoxo,

Raisa

 

5 thoughts on “Kuvapäiväkirja Torstailta 5.5.2016

 1. Voi että, mä just jossain näin kun joku oli päällystänyt tolla kalvolla vihis-kääreen ja tehnyt sille vuoren ja ommellu siihen vetoketjun, oli ihan mielettömän siisti kukkaro!

  • Ooh! Kuulostaa hienolta! (ja kristallimuovilta, ei hot fix kalvolta, täsmentää askartelukaupan täti.) Mulla on kristallimuovia, ostin noin puolitoista vuotta sitten, varmuuden vuoksi. Jotain pitäis siitä kehittää, mutten tiedä mitä. Jostain japsiteestä olen ajatellut, mutten saanut aikaiseksi.
   Kiitos kommentista!
   xoxo,
   Raisa

 2. Teikäläinen (tai kaksoisolento) bongattu Punnitse&Säästässä (miten toi taipuu?) tänään! Tunnusta, olitko? Ajoin siitä bussilla ohi, ja arvaa paljonko kesti matka Vallillasta Laruun, 1,5 tuntia!!! Pyörällä olisin ollut niiiiin perillä jo.

  • Joo! Mä se olin! Kävelin keskustasta Ekoloon, ja kun unohdin ostaa seitanjauhoa niin piti kävellä sit vielä sinne P&S:äänkin.
   Hahah! Aika pitkään tehnyt matkaa! Kävellenkin olis varmaan päässyt nopeammin! Miten siinä noin kauan meni?
   Kiitos kommentista!
   xoxo,
   Raisa

   • Siellä oli triplahäredelli: iso tietyömaa, joku miekkari ja joku valtionpäämiehen vierailu. Yksi vaihtoehto olisi ollut ajaa väli Sörnäinen-Ruoholahti metrolla, mutta eipä tullut mieleen. 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s