Viikon “Ostos”, 11

Heips!

Hyvin meikäläisellä lähtenyt käyntiin “No Spend Month” joten ei mitään ostoja täällä esitellä. Voisin toki esitellä paperiin käärityt maissijauhoni, mutta keksin jotain paljon mielekkäämpää teille jaettavaksi!

Olen tähän haastekuukauteen tehnyt omat sääntöni. En elä täysin, tai läheskään kokonaan ilman rahaa. Maksan laskut, enkä Vegan Tuck Boxiakaan perunut (mietin kyllä, mutta unohdin ja sitten tulikin ilmoitus, että se on postitettu. Tuli eilen ja hittolainen! Onneksi en perunut! Paras boxi ikinä! Uusi, vegaaninen versio Twix patukasta, Vegolinoista puhumattakaan!! Suklaa on parhautta!), eilen kävin varaamassa tatuointiajan, josta maksoin varausmaksun ja miehen tarjoamat elokuvapoppcornitkin kelpuutin. Niin, ja nyt sitten tämä Viikon “Ostoskin”. Eli laitoin rahaa hyväntekeväisyyteen.

Alla Viipurin Koirien jäsenkirje suoraan lainattuna. Lämpimästi suosittelen kaikkia blogini lukijoita osallistumaan keräykseen!

Keväinen hei kannatusjäsenillemme!

Kirjoitimme viime jäsenkirjeessä joulun alla näin:

”Irinan toiveissa siintää klinikkaparakiksi kutsumamme rakennus, jonka toteuttamiseen seuraava suuri keräyksemme tähtää. Toiveena on saada Irinan tarhalle lämmitetty tila eläinlääkärin tutkimuksia, hoitotoimenpiteitä ja ennen kaikkea sterilointileikkauksia varten. Tässä pikku rakennuksessa olisi myös pienet eristystilat ja mahdollisuus säilyttää lääkkeitä, hoitovälineitä ja papereita. Tähän saakka tarhalle on ollut vaikea saada eläinlääkäreitä, koska potilaille ei ole paikkaa ja hoitotoimia on vaikea suorittaa aitauksissa ulkona. Keskustan klinikalle viedään usein vain sairaimmat koirat ja talvisaikaan siellä suoritetaan sterilisaatiot. Autoton Irina joutuu turvautumaan näillä matkoilla taksiin ja suomalaisten satunnaiseen kuljetusapuun. Parakista odotetaankin sekä isoa helpotusta sekä Irinan arkeen että koirien mahdollisuuksiin saada hoitoa vaivoihinsa. Yli kahdensadan koiran tarhalla riittää monenlaista vaivaa, varsinkin, kun koirat sinne tullessaan ovat usein aliravittuja ja heikkokuntoisia, joskus loukkaantuneitakin.”


 Yhdistyksen aktiivi Mona ja jalkavaivainen pentu alkuvuodesta 2016 (Kuva: Ira Müller)

Joulukeräys tuotti 1500 euroa Irinan klinikkaparakkia varten. Yhdistys on nyt saanut uuden keräysluvan ja keräys parakkia varten jatkuu. Lopullisen tavoitteen eli 7000 euron saavuttamiseen on vielä matkaa, mutta uskomme, että projekti saadaan toteutettua suomalaisten tuella. Irina aloittaisi mielellään rakennustyöt vaikka heti! Itse näkisimme mielellämme, että sairailla koirilla olisi rauhallinen paikka toipua ja että tarhalta löytyisi talviaikaan toipilaille joku muukin lämmin paikka kuin henkilökunnan muutaman neliön kokoinen kahvihuone.


Yskästä ja silmätulehduksesta kärsivä pikku potilas henkilökunnan kahvihuoneen nurkassa alkuvuodesta 2016 (kuva: Ira Müller)

Myös Olgan tarhalle suunnitellaan rakennusprojektia ja karanteenitiloja. Olgan tarhan purkukuntoisista mökeistä purettiin viime kesänä kaksi ja niiden tilalle rakennettiin lämpöeristetyt mökit. Nyt projektia on tarkoitus jatkaa hävittämällä viimeinenkin vinoon vajonnut, vuotavakattoinen ja maalattialla varustettu lato. Tilalle tulisi kahteen erilliseen osaan jaettu lämpöeristetty mökki, jonka toinen puoli olisi tarkoitettu uusien tulokkaiden karanteenitilaksi. Ulkona eläneillä ja kaltoin kohdelluilla koirilla saattaa olla tarhalle tullessaan niin ulko- kuin sisäloisia, yskää ja ripulia ja olisi tärkeää, että koirat saataisiin alkuun sijoitettua jonnekin muualle kuin toisten koirien joukkoon. Niin Olga kuin Irinakin ottavat kaikkein heikkokuntoisimmat tulijat varsinkin talviaikaan edelleen omiin koteihinsa, jotka ovat jo muutenkin täynnä kissoja ja koiria. Haluaisimme tarjota heille jatkossa helpotusta tähän. Olgaa varten olemme asettaneet tavoitteeksi saman summan kuin Irinaa varten – 7000 euroa – mikä tekee tästä keräyksestä Viipurin Koirien 10-vuotisen historian suurimman. Yhdistys täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta ja tavoitteet ja toiveet ovat nyt korkealla.


Taustalla Olgan purkutuomion saanut koiravaja. Etualalla kesän 2015 rakennustalkoot-keräyksen tuotolla hankittu, lämpöeristetty koiramökki. (Kuva: Jari Laitiainen)

Jos haluat auttaa ja osallistua Irinan klinikkaparakin keräystalkoisiin, voit lahjoittaa haluamasi summan yhdistyksen keräystilille Nordea FI74 1394 3500 1553 91.
Jos haluat ohjata lahjoituksen Irinalle, käytä viitenumeroa 1119. Jos haluat ohjata lahjoituksen Olgalle, käytä viitettä 1106. Suuri kiitos!

Aino Arjas, puheenjohtaja

Haluatko tukea toimintaamme?

Lahjoitustili: FI74 1394 3500 1553 91
Saaja: Viipurin Koirat ry

Viitenumerot
1106 Olgan tarhan koiramökit
1119 Irinan tarhan rakennusprojektit
1025 Yleislahjoitus
1038 Ruoka
1054 Parane pian -rahasto lääkärikuluihin
1041 Sterilointikampanja Ei vahinkopennuille!

Rahankeräyslupa
POL-2015-14237, myöntäjä Poliisihallitus 14.4.2016
Toimeenpanoaika ja -alue: 14.4.2016-6.3.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta
Kerättävien varojen käyttötarkoitus:
Kerätyt varat käytetään viipurilaisten kodittomien koirien hyväksi. Varoja voidaan käyttää:
-koiranruokahankintoihin
-eläinlääkärikuluihin kuten sterilointeihin ja akuutteihin hoitoihin
-toiminnassa tarvittaviin tarvikkeisiin, kuten koirankoppeihin, kopinkuivikkeisiin, vesiastioihin ja loishäätöihin
-koiratarhojen parannustöihin sekä vesi- ja sähkölaskuihin

Kiitos!

xoxo,

Raisa

7 thoughts on “Viikon “Ostos”, 11

 1. Mullekin tuli eilen Vegan Tuck Box. En ollu tajunnu, et se on kestotilaus, mut eipä haittaa! Ootin hulluna sitä Twixiä, mut ei ollu sit ihan mun makuun. Vegolinot toin töihin ja katos aika äkkiä :). Siinä oli niin älyttömästi kamaa, et pakko jakaa osa muille.

  • Siis voi apua! En kykene uskomaan, että oot heti pystynyt maistamaan niitä molempia! Ja siis vielä viemään töihin muillekin! Uskomatonta! Käsittämätöntä hetkessä elämistä! Mä pystyn nyt vasta rauhassa syömään viime kuun boxista, kun tuli uusi tilalle. Mulla on aina toi ongelma, et pitää säästellä ja pihtailla, että varmasti riittää, eikä joudu olemaan ilman. Ja sit usein jotain meneekin vanhaksi, kun vaan säästelen ja säästelen. Joskus toin Jenkeistä Tofurky -leikkeleitä, ja niistä viimenen paketti pääse homehtumaan, kun vaan jemmailin niitä..
   Oikeesti ihailtavaa tollanen. Ehkä mäkin joskus pystyn.
   Niin, siitä boxista saa myös sellaista kokeiluversioo, niin että tulee vaan sen yhden kerran, tai sitten just tommonen kuin meillä molemmilla, et tulee joka kuukausi, kunnes sen lopettaa.
   Kiitos kommentista!
   xoxo,
   Raisa

 2. Mun piti nyt kanssa tilata kyseinen boxi kotiin ja kokeilla minkälainen se on! Sitä uutta Twixiä olen kanssa miettinyt, että onkohan se hyvä. Tilasin sitten semmoisenkin samalla, niin pääsen maistamaan! 🙂
  Ja anteeksi, olen ahkera blogin lukija, mutta nyt vasta ensimmäisen kerran kommentoin.

  • Kiitos kommentista! Boxiin et varmasti pety! Mulla oli kerran aika terveyspainotteinen sisältö, mutta ihan herkullisia silti nekin,ja yleensä ottaen ollut aina oikein kivoja yllätyksiä täynnä! Ja toi on kyllä ihan huippua, että pääsee noita uutuuksia maistamaan! Mä en ole vielä “Twixiä” kokeillut, kun en raaski syödä kaikkea heti, mutta toivottavasti tykätään enemmän kuin Tuohisuu-Senni. Hmph.
   On se varmasti hyvää.
   xoxo,
   Raisa

 3. Pingback: Viikon Ostos, 12 | PINKKIS of Finland

 4. Hei miten kauan toi vegan tuckboxin toimitus kesti? tilasin sellasen muutama päivä sitten eikä oikeen kärsivällisyys riitä 😀 siellä niitten nettisivulla luki et joku about 7-13 arkipäivää tänne Suomeen D: Kestiks se tosiaan niin kauan?

  • Mitäköhän siinä olis mennyt? Toista viikkoa kyllä, eli kyllä noi niiden arviot aika kohillaan taitaa olla. Ei ehkä kuitenkaan yli kahta viikkoa ole koskaan mennyt. Ja sit tietty, jos tilasit sellaisen kuukausittaisen boxin, niin sehän lähetetään aina kuukauden alussa ja se tuli mielestäni noin viikon kuluttua siitä, kun Britit olivat saaneet omansa. Mulla on nyt ensimmäinen kuukausi ilman tilausta, ja kyllä vähän ahdistaa. 😦 Mut ei riitä rahat kaikkeen mitä haluais.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s