Kuvapäiväkirja Torstailta 19.5.2016

Hei vaan!

Ens alkuun ihan lyhyesti mietteitä Älä Osta Mitään/No Spend Month kuukauden tiimoilta. Tekee niin hyvää kaltaiselleni äkkipikaiselle ostelijalle! Vaikken olekaan sellainen naisellinen shoppailija, joka ostelisi meikkejä ja vaatteita ja kupin kahvia silloin tällöin, vaan enemmän leveäpeppuinen hetkuttelija donitsilaatikoineen ja muine herkkuineen ja ennen kaikkea epäsosiaalinen nettishoppailija on tämä kieltäytymysten kuukausi ollut yllättävän haastava. Ennen kaikkea juurikin syötävien suhteen. Mä niin haluan ulos syömään! Olen saanut miehen ostamaan minulle kokaa, ja pojaltakin sain pullon äitienpäivälahjaksi, joten ihan ilman pikku paheitani en ole joutunut elämään, ja tulihan tosiaan se Vegan Tuck Boxikin viime viikolla, mutta ajatus siitä, etten saa ostaa mitään on aika kamala. Nythän minun tekee mieli ostaa aivan kaikki näkemäni, ihan patonkipelleistä (siis sellainen reiällinen aaltoileva pelti, jossa patongeista paistuu rapean herkullisia) lastenvaatteisiin…niin just. Mitä hittoa? Lastenvaatteita? No mutta kun ne oli niin kauniita ja puhtaita. No, mitään en ole kuitenkaan ostanut, siis ihan ruokakaupan asiallisia asioita lukuunottamatta. En edes niitä donitseja. Kohta kolmeen viikkoon. Aika hyvin. Onneksi säästötahtini on aika hemmetin kova, niin ettei käyttötililläni oikeastaan ole rahaa mihinkään. Josta tuli mieleen, että olen saavuttanut alkuvuodesta asettamani tavoitteen tämän vuoden säästöille! Huomasin vuodelle 2016 tekemäni listan eilen ja totesin, että iso osa niistä on jo tehty, kuten juuri tuo säästötavoitteen saavuttaminen. No, ei muuta kuin isompia numeroita tavoittelemaan!

Niin, ostamisen sijaan olen kirjannut ylös asioita, joita aion ostaa sitten ensi kuussa ja jo kolme niistäkin olen onnistunut vetämään yli, tai no, laittamaan sulkuihin. Samoin olen tehnyt ostoslistaa Japanin reissua varten ja sieltä vasta olenkin vetänyt asioita yli. Silti sinne meno jännittää. Osaanko olla ihmisiksi?

Minä en osaa olla järkevä, enkä edes oikein pidä järkevistä ihmisistä. Tai siis järkeähän on niin monenlaista, ja toki fiksuista ihmisistä pidän, mutta sellaiset järjestelmälliset, joissa ei ole yhtään särmää, jotka kulkevat kohdasta A kohtaan B ilman, että käyvät sekoilemassa kohdassa S ja W, jotka tekevät asioita vaivattomasti ja silleen tylsästi. Niin, olen siis vaan kateellinen, enkä sen takia pidä sellaisista. Mutta pyrin itse olemaan samanlainen. Ja nyt tämä järkiminä on järkeillyt niin, etten ostakaan Instax kameraa, koska kuvat ovat niin pieniä ja kalliita, etten raaskisi sillä kuitenkaan kuvata. Joten fiksu-Raisa jättää sen ostamatta. Kirjepapereita ja tarrojakin listaltani vedin yli, sillä niitä on edelliseltä reissulta vielä kasapäin jäljellä, avaamattomia pakkauksia. Kerroinko, että päätin olla menemättä Daisoon ja Tomatoon kokonaan, eli siis 100 yenin kauppaan ja maailman ihanimpaan kangaskauppaan. Niitä kankaitakin on viime reissulta, iskemättömiä paloja…

Mutta asiaan.

Aikainen aamuherätys, minulla oli torstain siivousvuoro. Aamupalaksi söin iänikuisen raakapuuroni (tattaria, hampunsiemeniä, manteleita, kaakaota) hedelmälisällä (liotettuja taateleita, aprikooseja, mustikoita, banaania) ja päällä chia limaa. Herkullista ja niin ravitsevaa!

Lounaaksi otin eilisen jämiä: makaronia ja juustoa, siemennäkkäriä, omenan (jonka söin maapähkinävoin kera).

27029891092_ed9f264616_z

Töissä siivosin hämärässä. Oli mukavan rauhallista.

27029888622_6fdbed2cfe_z

Pääsin kahdelta kotiin. Kävin kaupassa, josta ostin taateleita (muovipussissa! pah!), manteleita irtomyynnistä (kaupan paperipussiin, sillä olin unohtanut omat pussit kotiin. pah!) ja kotimaista rypsiöljyä (muovipullossa, mutta näitä ymmärtääkseni pystyy nykyisin kierrättämään, lisäksi yli puolet halvempaa kuin vastaava lasipullossa. Epäreilua.pah.)

Poljin kotiin. Pyöräily on niin mukavaa.

27056408141_a56726f892_z

Hei! On lämmintä, meillä oma suojaisa piha ja kani, joka varmaan tykkäisi näistä asioista! Michael ensimmäistä kertaa meidän kanssa ulkoilemassa! Se tykkäs!

27056410571_843828d840_z

Mikke on kyllä niin hyvä tyyppi.

26519136344_d2ac17c620_z

Ulkoilun jälkeen menin sänkyyn suunnittelemaan kahden viikon ruokalistaa. Ärsyttää, kun mies aina kysyy onko minulla ideoita hänen ruoanlaittovuorolleen. No ei ole. Mutta nytpä onkin! Saa nähdä miten tämän listan kanssa käy.

27124679295_efbe76f8c3_z

Olin tosi väsynyt (aamuvuorot on aina haastavia, sillä stressaan sitä, etten herääkään ajoissa, enkä siten nuku kunnolla, joten olen väsynyt.), joten nukahdin. pah. Mutta niin teki tämäkin kaveri.

27056410181_c366ffb34a_z

Päiväunien jälkeen olen aina tosi semmoinen tahmea, tai jotenkin löysä ja aikaansaamaton. Oli ryhdistäydyttävä. Keräsin kuusi (tavoita viisi) poistettavaa tavaraa.

—–

Poistin kuvan, sillä sen katsominen aiheutti minussa syyllisyyttä. Kaikki lapsilta saatu on sellaista, joka tulisi säilyttää ikuisuuden. Jos näin ei tee, on kylmä ja huono äiti. Minä olen kylmä ja huono äiti. Anteeksi.

Ruoka ei ollut vielä valmista, joten menin ompelemaan. Työn alla kaksi pilkullista lepakkoa.

26519135584_bfa002a329_z

Ihana mies teki pizzaa. Ja ihan oikeaan pohjaan, eikä mihinkään kaupan pakastealtaan lättänään. Herkullista!

26850439620_97dab0df84_z

Mentiin kävelylle. Minulla oli mukana kännykäkamera, filmikamera ja kiikarit. Miehellä ei ollut aikaa minun hidastelulleni.pah.

Peastin kimalaisen keskeltä kävelytietä aurinkoiseen paikkaan tien sivussa. Olen kiltti kimalaisille. Siirsin myös etanan sivuun.

26850443760_ed9567745e_z

Kenai oli ihmeissään tästä karvapellosta.

27056414161_fc2f1ba28a_z

Kotona kirjoitin randomkortin ja totesin, että minulta alkaa osoitteet loppumaan. pah.

26519168344_aacb35c09e_z

Katsottiin Modern Family (itkin vähän) , luin ja kahisutin muistikirjaani niin, että mies hermostui.

Tajusin tänään, hetki sitten, että Vegfest on nyt, eikä ensi kuussa! Saateri! Miten multa on voinut mennä kuukaudet tälleen sekaisin? pah.

Hyvää loppua!

xoxo,

Raisa

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s