Hiukset!

Heips!

Halusin kirjoittaa pienen päivityksen hiuksistani. Valitettavasti ei ole jaettavaksi yhtä ainuttakaan kuvaa, jossa tukka näyttäisi siltä miksi sen koen, jotain kuvia tämän hetkisestä “letistä” kuitenkin.

27851172775_0d816692f9_z

Just värjättynä.

Olen siis jo kuukauden (?) ajan käyttänyt palashampoota, tarkoituksenani vähentää jätettä ja olla jotenkin “luonnollisempi”. Totta puhuakseni en edes tiedä mikä tässä kokeilussa on takana. Vähentääkseni jätettä voisin vallan mainiosti käyttää Ole Hyvä shampoita ja hoitoaineita, Ekolosta niitä ainakin saa ostettua omiin pulloihinsa. Jätteen määrä minimoitu. Siltikin palashampoo tuntuu paremmalta vaihtoehdolta. Vai tuntuuko?

Pari viikkoa palashampoon kanssa taisteltuani älysin ottaa käyttöön omenaviinietikkahuuhteen, ja johan tukkakin tuntui puhdistuvan. Sillä tosiaan, joka ikisen pesun jälkeen hiukset tuntuivat todella nihkeiltä ja rasvaisilta. Ihan sama kuinka huolellisesti olin shampoon niille levittänyt tai kuinka huolellisesti olin sen huuhdellut.

Etikkahuuhde tasapainoittaa mukavasti palashampoon emäksisyyden ja hiukset tuntuvat puhtailta. Jee! Ohjeissa neuvotaan käyttämään huuhde viimeisenä, niin ettei sitä siis huuhdella pois. Minä kyllä huuhtelen, sillä ajatus etikan hajusta hiuksissa ei viehätä. Ja hyvin tuntuu silti pelittävän.

Joskus laitan jotain (tosi luonnollista, kaakaovoi pohjaista) hius”voita” hiuksiini, latvoihin enimmäkseen, jos tuntuvat kuivilta pesun jälkeen. Muutoin en käytä hoitoainetta laisinkaan. Saa nähdä muuttuuko tämä käytäntö talvella.

Hiusten pesun olen rajoittanut yhteen kertaan viikossa! Mikä on minun päänahalleni aivan uusi juttu, aiemmin pesin (jouduin pesemään) hiukseni joka toinen päivä. Jos oikein yritin saatoin venyttää välin kolmeen päivään. Nykyään hiukset tuntuvat puhtailta pidempään, ja viimeiset päivät pidän hiuksia kiinni, niin ettei muita häiritse likainen tukkani. 🙂 Jos olen kovasti hikoillut (niin, olen alkanut myös juoksemaan!) niin suihkussa käydessä huuhtelen hiukset, mutten pese niitä. Olen tällöin käyttänyt myös etikkahuuhdetta, varmuuden vuoksi.

13533101_10157130992995014_13657865620958419_n

Haaveenani on kasvattaa pitkä, luonnollinen ja kaunis tukka. Saa nähdä miten sen kanssa käy.

En käytä hiuksissani mitään muotoilutuotteita, enkä kuivaa niitä hiustenkuivaajalla. Uskon, että tämä auttaa minua saavuttamaan haaveeni. 🙂 Hiusharjana minulla on käytössä uusi tuttavuus, Tangle Teezer – joka on aivan mahtava. Ja pesujen välillä käytän Lushin kuivashampoota (jonka loputtua aion tehdä oman kuivashampooni).

_MG_0460

Hiukseni ovat tällä hetkellä vihreät, tummaa tyvikasvua lukuunottamatta. En tiedä miten aion hiusvärin vaihtaa, siis miten meinaan palata juurilleni ;). Vaihtoehtoja ovat hiusten värjäys ruskeaksi tai tämän vihreän poiskasvattaminen. Minulla on vielä vähän vihreää hiusväri jäljellä, joten aion sen vielä loppuun käyttää, mutta sen jälkeen? Aika näyttää. Muut hiusvärini olen myynyt, punaisia sävyjä lukuunottamatta. (jos kiinnostaa, niin myynnissä on pinkkiä 2, oranssia 2 ja punaista 2. 10 €/plo – 4 pulloa 3:n hinnalla. Manic Panic ja Special Effects merkkiset. Muut värit ja vaalennusaineet tosiaan jo myyty.)

28121898585_46d7076c46_z

Tämä välivaihe vähän kuumottava, eikä niin kaunista katsottavaa, mutta itse alan siihen jo tottua, joten koittakaa tekin kestää. 🙂

13501940_10157152248175014_2058446340907823828_n

Ei sitten muuta tällä erää. Hiusten kasvua odotellessa…hyvää kesän jatkoa!

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Hiukset!

  1. Kiva kuulla että etikka auttoi ja päänahkasi on nyt tottunut palashampooseen. Se aloitus voi tosiaan olla melko kamala 😀

    • Joo, kyllä se alku oli vaikeaa. En tiedä, olisko se etikka auttanut heti, sillä juuri sen toisen viikon lopulla älysin etikkahuuhdetta kokeilla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s