My Cookbooks

I am the author of three vegan cookbooks, all of which are in Finnish.

My first book is Puputytto ja Vohvelisankari, from publisher Moreeni.

kansi_puputytto

It’s filled with the most delicious vegan recipes you can think of, and everything is accompanied by mouth-watering pictures. Even though having your own book on the shelves of a book store sounds amazing, the most amazing thing for me would be to make people to bake cruelty free and show how easy and yummy it is! My recipes are all around the world, adjusted to suit my taste and ethics.

Valmiita vegaanisia leivonnaisia ei liiemmälti löydy ainakaan ihan perusruokakaupan hyllyiltä. Jotta herkkuja voisi tehdä edes itse, Raisa Kettunen kokosi omat makeiden juttujen reseptinsä yksiin kansiin. Sari Tammikarin herkulliset valokuvat kuvittavat hauskaa keittokirjaa. Kaikki resepteissä käytettävät ainekset ovat vegaanisia eli herkut valmistetaan ilman eläinkunnan tuotteita. Mausta ei silti ole lainkaan tingitty. Ihanat leivonnaiset sulavat suussa mutta ovat terveellisempiä kuin kaupan tuotteet. Itse leipomalla tuntee valmistusaineet ja saa juuri sellaisia ihanuuksia kuin haluaa! Reseptien joukossa on lapsille, aikuisille ja aivan kaikille maistuvia herkkuja kekseistä kakkuihin ja muffinsseihin tai oikeammin ilmaistuna pikkukakkusiin. Mukana on muiden muassa makoisia Dalmatialaisia, Suloisia, Hävyttömiä ja Vohvelisankareita. Iloisessa eläintenystävän keittokirjassa kerrotaan lisäksi vegaanileipurin työvälineistä ja kaikenlaisista ruokakaappiin sopivista valmistusaineista. Makuja pursuava herkkukirja sopii myös muille kuin vegaaneille.

My second book is Puputytön Juhlakirja.

puputytonjuhlakirja_pieni

6264014547_72b40caf32_z

This is a party, seasonal and celebration cookbook. It has recipes for all seasons, including drinks, entrees, side dishes, finger food, pies, cookies, toppings, and more!

Puputytön Juhlakirja on opas eläinystävälliseen juhlimiseen. Se kattaa vuoden monet juhlat uudesta vuodesta jouluun sekä joukon ainutkertaisia juhlapäiviä, kuten häät ja valmistujaiset. Lisäksi kirja esittelee aivan uudenlaisia juhlia. Miltä kuulostavat esimerkiksi karkauspäivän kekkerit neljän vuoden välein tai eläinten kunniaksi vietettävä eläinten päivä joka lokakuussa?

Oli kyse perinteisistä perhejuhlista, riehakkaista kaveribileistä tai ulkona vietettävistä rennoista kemuista, juhlat voi toteuttaa kirjan ohjeilla vegaanista elämäntapaa kunnioittaen. Kuhunkin juhlaan huolella mietitty herkullinen menu on vaihteleva ja helppotekoinen, ja tarjoilut syntyvät tietysti ilman eläinkunnan tuotteita. Runsaasti kuvitetussa kirjassa esitellään myös teemoihin sopivia askartelu- ja koristeluvinkkejä. Kirjan valokuvat on ottanut Sami Perttilä.

Helsinkiläinen Raisa Kettunen on aiemmin tehnyt leivontakirjan Puputyttö ja Vohvelisankari – Vegaanin herkkukirja, jonka toinen.

My most recent book is for children: Kasvisseikkailu. It’s so cute!

8596501899_d77c576729_b

8694652721_b83d99385f_b

Lapsilta tuppaavat usein vihannekset jäämään lautasen reunalle, ja keksit ja karkit tahtovat maistua paremmin kuin luonnon antimet. Raisa Kettusen hilpeä Kasvisseikkailu tuo jokaisen äidin ja isin avuksi Massu Kattisen, Kani Kamalan, Lettu Kettutytön ja Herra Hankalan. Veikeät hahmot johdattavat lapset herkulliseen seikkailuun, jossa kasvikset eivät ole vain pakollinen lisuke lautasen reunalla. Hassut kasvislorut ja sadunomaiset tarinat ja kuvat saavat lapsen kiinnostumaan kirjasta yhdessä aikuisen kanssa, ja vanhemman osaksi jää helppojen ohjeiden seuraaminen. Kun kirjan iloisille hahmoille maistuu lanttusosekeitto tai kookoskaali, on lapsikin pian valmis maistamaan ja tykkäämään. Ravitseva kasvisruoka maistuu ja tekee hyvää koko perheelle. Kasvisseikkailu on suositun Puputyttö ja Vohvelisankari -leivontakirjan tekijän Raisa Kettusen kolmas kasvisruokakirja. Hurmaava kuvitus on Milja Laineen käsialaa.

Helsinkiläinen Raisa Kettunen on aiemmin tehnyt leivontakirjan Puputyttö ja Vohvelisankari – Vegaanin herkkukirja, jonka toinen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s