Jämäruokaa ja uusi yläkerta

Pitkän pitkä kävelylenkki ihanaisen Riston kanssa takana, ja koko loppu päivä edessä. Tänään olen kyllä päättänyt, armottoman ketutuksen poistamiseksi, ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa opiskelut! Ensin kemia, sitten bilsa, joka on kyllä niin hirveän sekavaksi tehty, että tosissani mietin sen kurssin kesken jättämistä. Se opettaja on tehnyt kaiken maailman kuunneltavia juttuja, luettavia juttuja, katseltavia juttuja, tehtäviä juttuja, kaikki netissä jossain kamalassa sekamelskassa. Kun mä vaan haluaisin lukea kirjaa ja tehdä kappaleen lopussa olevat tehtävät. Ihan paskaa.

Ennen kuin aloitin opiskelun viime keväänä mietin monesti, että mun aivot on ihan nukuksissa, saispa niitä jotenkin heräteltyä ja tomutettua. Nyt ne on kuulkaa todella hereillä, virkeinä ja pirteinä. Mulla on ihan sellainen opiskelu -toiminto päällä. Ollut jo pitkän aikaa. Harmi vaan, että tuo latva tuntuu vuotavan aika lailla. Harva oleellinen asia tuntuu pysyvän, mutta sitäkin hanakammin jää kaikki epäoleellinen. Hmph.

Joop. Ajattelin taas panostaa siihen, ettei ruokaa menis hukkaan. Yhtään. Meillä onneksi on kaksi koiraa ja kania, jotka tekee tästä vähän helpompaa. Aika vähän kyllä ainakaan koirille annetaan muuta kuin koiranruokaa, johtuen Riston vatsasta. Mutta jotain kuitenkin. Puput saa salaatinkannat ja sen sellaiset, ei niinkään tähteitä. Eli ei niistäkään ole juurikaan hyötyä. Mutta siis, vaikka meiltä todella vähän menee ruokaa huonoksi, menee sitä siltikin jonkin verran. Ja se on iso paha kauhistus! Oikeesti. Mä olen kyllä tästä aiemminkin paasannut, mutta sen verran iso juttu, että siitä voi useamman kerran kyllä mätkättää. Numeroita en enää muista, mutta järkyttävän paljon menee ruokaa roskiin, niin kotitalouksissa kuin kaupoissakin. Ja tietenkin ravintoloissa ja muissa paikoissa, missä ruokaa käsitellään. Me ei juurikaan voida vaikuttaa niihin kaupan hävikkeihin, paitsi ehkä ostamalla niitä tuotteita, joissa päiväys on lähempänä, eikä kaiveta leipähyllyn takaa niitä tuoreempia. Mut vaan ja ainoastaan silloin, jos tietää, että tulee itse käyttämään sen tuotteen pikapuoliin. Ihan tyhmää maksaa jostain ja sit heittää kotona siitä puolet menemään.

Yks aika hyvä keino hävikin vastaiseen työhön on jääkaapin siistinä pitäminen. Yhdessä blogissa, jota en ole jaksanut enää kauheasti seurata, on perjantaisin aina no waste food friday tms. Se kissa siivoaa jääkaappinsa aina perjantaisin, ja postaa sitten kuvia sisällöstä, suunnitelmista miten aikoo käyttää mitäkin tuotetta, paljonko niillä on vielä “elinaikaa” ja sit tekee tunnustuksia siitä, mikä on mennyt viikon aikana pilalle. Aika vähän on juttuja, mut silti melkein viikottain aina jotain. Mun mielestä meillä ei mene viikottain jotain vanhaksi. Hyvä me! Ehkä mä voisin tehdä tälläisen systeemin niin kauaksi aikaa kun mua huvittaa, eli ehkä pari viikkoa? Kuiva-aine kaapeista mulla tosi harvoin menee mitään vanhaksi ja vaikka meniskin niin käytän niitä silti 😀 Useimmiten ne on aina jotain erikoistuotteita, joita lopulta päätyy pois heittämään. Aika tylsää. Mut siitä vois oppia, ettei niitä kannattais niin paljoa ostella. Joop, mä koitan muistaa perjantaina tämän hommelin. Ja ehkä vois samalla kehittää jonkun ruokalistan viikonlopulle.

Iloisia asioita: Kuulin eilen, että yks läheinen ystävä on mennyt kihloihin ja häät tulossa loppukesästä! Ihanaa!!
Toinen iloinen asia: Löysin eilen aikuisen ylläpitämän Blythe -blogin!! Joka vielä päivittää tiheään!! Yes! Blogi minun makuuni!

 Eilen sain nukketalon ylimmän kerroksen nostettua takaisin paikoilleen ja tavaratkin aseteltua! Tänään aamulla kävin napsimassa muutaman kuvan. Teidän iloksi 🙂

Maalasin katon (kun olin alun perin maalannut takaseinän, kun luulin sitä katoksi ja se harmitti niin, etten viitsinyt enää maalata yhtään mitään) kahdesti, otin yhtä seinää lukuunottamatta kaikki vanhat tapetit pois, ja yhtä seinää lukuunottamatta tapetoin kaikki seinät uudelleen. Yhden seinän maalsin ja se yksi siis kelpasi sellaisenaan. Keittiössä vaihdoin järjestystä. Ensimmäistä kertaa

 tajusin ottaa huomioon miten päin nuket tulevat kuviin, jos ovat askareissaan. Aiemmin keittiön työtasot (tai siis tiskiallas ja hella, ja jääkaappikin) olivat takaseinällä, ja nuket olisivat kuvattuina takaapäin. Ei mitään järkeä. Nyt ne on sivuttain ja ihan luontevasti myös edestä päin. Ja pöytä on takaseinällä, koska nukkien kuvaaminen pöydänääressä on yhtä tuskaa!! Niiden vartalot on sen jättipään vuoksi niin epätasapainossa, että asettelussa on todella kova työ. Joskus olen niitä jopa teipannut tuoliin kiinni (nyt syöt, saa***a!), että pysyisivät. Nyt ei tarvii niin kuvailla niitä pöydänääressä, ja on vielä lisäksi seinä tukemassa.
Lisäksi keittiön maalattu seinä sai entisen kapean hyllyn tilalle leveämmän, johon mahtuu paljon enemmän tavaraa. Ja hups! Kuvaan jäi vielä yksi keltainen klipsikin. En malttanut odottaa liiman kuivumista, vaan asettelin tavarat hyllylle, ennen aikojaan. En joutunut harmittelemaan tätä kärsimättömyyttäni, sillä tuet olivat pitäneet. Usein mulla menee liimaukset mönkään juuri tämän malttamattomuuden takia.

Alexin ja Nanan huone sai uudet tapetit, olin ostanut tämän lahjapaperin jo viime vuoden puolella, mutta nyt vasta jaksoin laittaa paikoilleen. Ehkä vähän liian levoton. Mutta ihana silti! Mitä mieltä?
Liimasin Nanan pöydän eteen pari hyllyä, koska otin tolla seinällä aiemmin olleen hyllyn kokonaan pois. Se oli aika kamala. Näistä uusista tykkään kovasti 🙂

Paljon muuta en sitten tähän huoneeseen tehnyt. Järjestystä siellä ei oikein mahdu vaihtamaan. Vähän se on tukkoisen näköinen, liian pieni kahdelle, mutta en aio tehdä ainakaan näillä näkymin siitä vain yhden huonetta. Ehkä olis auttanut, jos tapetti olis ollut vähän hillitympää. Mutta voitte siellä arvailla pidänkö hillityistä asioista…
Olis ihanaa, jos osaisin/viitsisin opetella noita puutöitä. Meillä on tosi paljon kaiken maailman sahoja ja muita, mutta mä en niitä osaa käyttä, enkä kyllä haluakaan. Puutyöt menee kans siihen sarjaan, jota mä en vaan saa aikaiseksi. Liikaa paikasta toiseen siirtymisiä ja kaaosta ja kaikkea. Ei pysty.

Mut olis kyllä kiva pystyä tekemään itse huonekaluja ja ihan vaikka kokonainen talo alusta asti itse. Oi joi.

Tilasin tossa samalla kangasta. Ja yhden rullan teippiä. Rakastan washi teippejä! Ne on niin ihania! Vitsit, tykkään kyllä niin paljon asioista! Ja sit sellaiset ihmiset, joista oikein huokuu, ettei ne tykkää oikeastaan yhtään mistään, ovat vaan happamia ja kopeita, sellaisista en tykkää kyllä yhtään. Mutta washi -teipeistä kyllä!

Ehkä pitäis mennyt nyt sitä kemiaa opiskelemaan. Tämä kurssi ei saa mennä yhtä huonosti, sekä opiskelumesnestyksen, että motivaation kannalta! Nyt tsemppaan hulluna! Ensin tunti kemiaa ja sit lupaan yrittää saada siitä bilsasta jotain tolkkua. Hiton erikummallinen ope! Pilaa hyvän aineen tolleen!

Moikkis! Haa! Meinasin unohtaa! Voi ei, emmä enää jaksa! Maya! Mä laitan huomenna sen Tuhdin reseptin!

Mies muuten ottaa kuvia Etsyä varten, aj eilen käytiin postissa kyselemässä postikuluja erilaisille paketeille. Hitto, että suomesta on kallista lähettää yhtään mitään yhtään minnekään! Niille hienoille koruille tulee 9 euroa postikuluja! siis jos vaikka jenkkeihin tai australiaan lähettäis. Aivan liikaa!

xoxo,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s