Päivitys lukemiini kirjoihin

Hei taas!

Seuraa päivitys 2017 lukemiini kirjoihin. Edellinen postaus täällä. Siitä onkin vierähtänyt melkoisesti aikaa, ja kasapäin kirjoja.

9. Alexandra Harris: Virginia Woolf (tykkäsin)

10. Henry Miller: Kauriin kääntöpiiri (osittain tykkäsin, ja osittain en yhtään. Sivukaupalla tyhjänpäiväistä “tajunnanvirtaa”.)

11.Ljudmila Ulitskaja: Tyttölapsia. (tykkäsin oikein kovasti. Suosittelen!)

12. Kirsti Virtanen: Lupa olla nainen. (en erityisemmin tykännyt. Ei herättänyt suuria tunteita. Mutta teki mieli ottaa yhteyttä kirjailijaan, ja kertoa hänelle tästä.)

13. Virginia Woolf: Mrs. Dalloway. (tykkäsin. Suosittelen.)

14. Hector Garcia ja Francesco Miralles: Ikigai. (tykkäsin, suosittelen. Ostin heti omalle äidille. Tosi hyvä!)

15. Yoko Ogawa: Professori ja taloudenhoitaja. (Huikean hyvä! Rakkaus kirjallisuuteen roihahti jälleen liekkeihin. Suosittelen!!)

16. Sylvia Plath: Lasikellon alla. (tykkäsin, suosittelen)

17. Jenni Selosmaa: Kukkaron kuningatar. (tykkäsin, yllättävän hyvä. Suosittelen)

18. Ted Hughes ja Frances McCullough: Sylvia Plathin päiväkirjat. (ok, opin, että vaikka rakastankin elämänkertoja, en ihan kauheasti välitä päiväkirjoista. Niissä on liikaa jotain, mistä en välitä, ja liian vähän sitä mistä välitän.)

19. Elina Alasentie: Jokakodin raivausopas. (en ole laittanut itselleni mitään merkintää tästä, en yhtään muista oliko inspiroiva vai ei. Lue ja tee päätöksesi itse.)

20. Walt Whitman: Ruohoa. (nyt paljastan itsestäni jotain, mistä en välttämättä ole kauhean ylpeä: minä en pidä runoista. En pidä luonnon liiallisesta kuvailusta, hitaista asioista, ruohon kasvusta, joutilaisuudesta ja sen sellaisesta velttoilusta. My bad. Inhosin tätä, ja ehkä inhoan WW:kin. Ja WW:han on suuri guru meille “kulkureille” [kts. yllä mainittu blogipostaus, kirja nro 3]. Elämä on.)

21. Yoko Ogawa: Revenge. (Tosi hyvä, suosittelen!)

22. Takashi Hiraide: Kissavieras. (Iiiik! Ihana! Suosittelen! Japanilaiset tekevät kaiken paremmin.)

23. Alex Wrekk: Stolen Sharpie revolution. (hyvä! Suosittelen, mikäli kiinnostunut zineistä.)

24. Haruki Murakami: Miehiä ilman naisia. (en tykännyt. Ehkä en enää pidä Murakamista? En suosittele.)

25. Yoko Ogawa: Hotel Iris. (tykkäsin! Suosittelen!)

26. Haruki Murakami: Maailmanloppu ja ihmemaa. (ihan ok, ei kuitenkaan mitään Murakamin parhaimmistoa. Ei jatkoon.)

27. Rebecca Solnit: Men explain things to me. (ei sytyttänyt. En ymmärtänyt tarpeeksi tykätäkseni.)

28. May Sarton: Journal of Solitude. (tää oli hyvä, mutta aika hemmetin pitkäveteinen. Tosi hidas lukea, koko ajan piti alkaa pohtimaan jotain. Siis ei niin, että kirja olisi siihen käskenyt, mutta tuli vaan semmoinen olo. Vanheneminen kutkuttaa.)

29. Brooke Mcalry: Destination Simple. (luin päivässä, paska kirja. Just semmoinen “isoilla kirjaimilla kirjoitettu”. Kun on vähän asiaa, mut se pitäis saada isoon tilaan. Tyhjänpäiväistä, täynnä itsestäänselvyyksiä, yksinkertaistettua. Vaikka tykkäsinkin Elizabeth Gilbertin Big Magicista, on se malliesimerkki kirjasta, joka on kirjoitettu isoilla kirjaimilla. Niin, ja tarkoitan siis fonttikokoa, en niinkään TÄTÄ.)

30. Anais Nin: Päiväkirja 1931-1934. (argh! Jäätävän pitkäveteistä! Ja tässä oli niin paljon potentiaalia. Aihe olis kiinnostanut ihan mielettömästi, hankin kirjasta samantien kolme päiväkirjaa, koska kuvittelin, että ahmin ne hetkessä. Toisin kävi, kaksi palautin lukematta ja tämän ensimmäisen kärvistelin loppuun, ihan vaan jotta pääsen tänne siitä marmattamaan. Vahvisti oppimaani siitä, etten pidä päiväkirjoista. Anais Ninin elämä kyllä kiehtoo, ja paljon.)

31. Vanessa Mooncie: The print making book. (Yes! Tosi inspiroiva. Mulla on vahva taidevaihe meneillään, ja tämä sopi siihen loistavasti. Ollaan ihan kohta menossa Amerikkaan, ja olen jo appivanhempien osoitteeseen tilannut ison läjän taidetarvikkeita, enimmäkseen tämä kirjan innoittamana. Ja kuulkaa! Silkkipainoseulani, jonka olen ostanut monta, monta vuotta sitten, on päässyt käyttöön! Olen niin innoissani kaikesta tästä!)

IMG_20170804_095849.jpg

32. Lauren Purje: You might be an artist. (sarjakuvakirja. Hauska, suosittelen!)

33. Cameron Diaz: The Longevity Book. (Mielenkiintoinen kirja, mutta olisin kyllä kaivannut enemmän käytännön ohjeita ja vähemmän tieteellistä plörinää. Sitä oli nimittäin aika paljon. Mutta joo, ikääntyminen on sittenkin ihan pop! Suosittelen. Sekä kirjaa, että ikääntymistä.)

Ei muuta tällä erää. Lukekaa hyvin! (muuten, ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki lukemani on kirjastosta.)

xoxo,

Raisa

1 thought on “Päivitys lukemiini kirjoihin

  1. Pingback: Lukemani kirjat, 2017 34 – 57 | PINKKIS of Finland

Leave a comment